NutricióSalut

Nova secció setmanal #SomNutrició

Des d’avui, comptarem amb la col·laboració d’Andreu Cañellas, un jove implicat en la salut humana

Andreu Cañellas (Pollença, 1997). Tècnic Superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives (IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença) i estudiant del Grau d’Humanitats i Dietètica a la Universitat de Vic (Catalunya). Nou col·laborador de Som Pollença amb la secció #SomNutrició, en la qual ens explicarà setmanalment diferents aspectes que giren entorn de la seva especialitat: educació nutricional, receptes, consells, nutrició per a l’esport, beneficis d’aliments i molt més.

Pens que l’alimentació és la base de qualsevol situació que es pot imaginar. Per exemple, en un esportista és igual d’important un bon entrenament com una bona alimentació. D’igual manera, té influència a l’hora de poder reduir malalties o evitar-les. També afecta com un mateix pot sentir-se millor, ja que la tristesa o la felicitat afecten en quant els aliments que es trien menjar. A més, ens socialitza; qui no ha quedat amb la família o els amics per dinar o sopar? Però sobretot, la meva feina és rellevant quant a poder ajudar a les persones i conscienciar-les per portar un estil de vida més saludable“.

Avui ens explica els beneficis d’un augment en la ingesta de fibra dietètica:

  1. Millora del trànsit intestinal i normalitza les deposicions, podent ajudar a les persones amb problemes de restrenyiment.
  2. Redueixen els nivells de colesterol en sang, ja que disminueixen els nivells de lipoproteïna de baixa densitat (conegut com a colesterol dolent).
  3. Ajuda a controlar els nivells de sucre en sang, perquè poden retardar l’absorció de sucre, així com prevenir en persones sanes el risc de patir diabetis tipus II.
  4. Ajuda a mantenir un pes saludable, ja que els aliments amb un alt contingut de fibra sacien més, pel que és probable que en mengis en menys quantitat i et mantinguis més satisfet durant més temps. També són menys densos a escala calòrica.
  5. Poden ser beneficiosos a l’hora de reduir el risc de patir malalties cardiovasculars, intestinals i colorectals.

Actualment, la població està ingerint molt poca quantitat de fibra respecte a la recomanada diàriament, per això, és important conscienciar-se del que ens aporta i saber quins són els millors aliments per obtenir-la:

  • Productes integrals
  • Fruites (es recomana ingerir, per exemple, la pell de la poma, ja que és una font de fibra insoluble)
  • Verdures
  • Llegums (sobretot els pèsols)
  • Fruits secs i llavors

La fibra es classifica en soluble o insoluble, les quals tenen els seus avantatges particulars. Per això es recomana, per rebre el major benefici per a la salut, menja una àmplia varietat d’aquests tipus d’aliments.

Molt prest publicarem una recepta amb molta fibra… I ben típica. Imagines quina pot ser? Estigues atent/a!

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button