Salut

Passaport Covid i certificat de vacunació: el que has de saber

Què són, per a què s'utilitzen i quina diferència tenen entre ells i altres dubtes

Des que l’1 de juliol es va posar en marxa el passaport Covid europeu, hi ha confusió sobre què és, per a què s’utilitza i quina diferència té amb el certificat de vacunació.

PASSAPORT COVID

És un document digital avalat pel Ministeri de Sanitat que permet als ciutadans de la UE viatjar lliurement per Europa. Això suposa que vagis on vagis, no hauràs de fer-te una PCR ni passar una quarantena. És una acreditació gratuïta on indica si es posseeix la pauta completa de vacunació o si només es té una vacuna. També acredita si una persona té PCR negativa i si s’ha recuperat de la malaltia en els últims sis mesos.

CERTIFICAT VACUNACIÓ

És un document que emeten les autoritats sanitàries de cada país pels qui han rebut la pauta completa de vacunació. Tot el que tingui aquest certificat pot entrar a Espanya sense restriccions.

QUÈ ELS DIFERENCIA?

El certificat de vacunació només és per a qui hagi rebut la pauta completa i el passaport covid acredita la teva situació pel que fa a virus, que pot ser tant amb PCR negativa, com amb vacunació completa o una dosi o haver passat la malaltia.

Certificat per accedir a activitats?

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, defensa que una eina “tan important” com el certificat covid ha de poder utilitzar-se per les comunitats autònomes en activitats o escenaris de major risc. A més, creu que al setembre, quan espera que la situació hagi millorat, i amb la vacunació per sobre del 70 per cent amb pauta completa, el certificat hauria de poder emprar-se, com ja s’ha sol·licitat, per accedir a espais, grans esdeveniments o activitats.

La Consellera ha fet arribat la petició a l’Executiu estatal perquè elabori una norma i ha assegurat que ja està treballant per veure de quina manera les CCAA podrien emprar-lo. De moment, el certificat només és efectiu en termes de viatges.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button