Eu MollMunicipi

Així es commemora el 50 aniversari Dornier al Port de Pollença

L'únic Do-24 que queda en vol al món ho farà al Moll el 6 d'agost

El pròxim 6 d’agost la Fundació Aeronàutica Mallorquina celebrarà a la base de Pollença dels 50 anys de la baixa del Dornier Do-24T en l’Exèrcit de l’Aire.

Batejats amb noms de verges, els dotze Dornier Do-24T que va operar l’Exèrcit de l’Aire espanyol van salvar centenars de vides entre els anys 1944 i 1969. Entre elles les de moltes tripulacions, d’ambdós bàndols, d’avions caiguts en la Mediterrània durant la Segona Guerra Mundial.

Un d’aquests avions va ser venut a Dornier i portat a Friedrichshafen, on va ser restaurat i convertit en Do-24ATT, el demostrador de la qual volia ser una nova generació del model amb motors turbohèlix, noves ales i tren d’aterratge que convertia a aquest hidroavió en un amfibi, entre altres canvis.

El vol de lliurament d’aquest últim és el que es commemorarà el 6 d’agost, dia en què va ser portat de Pollença a Freideschafen per una tripulació de l’Exèrcit de l’Aire encapçalada pel capità José Luis Ferragut (qui farà una conferència el capvespre).

Per a les celebracions s’ha confirmat ja la presència d’aquest avió, l’únic Do-24 que queda en vol al món, a Pollença.

L’esdeveniment està organitzat per la Fundació Aeronàutica Mallorquina amb la col·laboració de la SAE. Serà divendres 6 d’agost al Port de Pollença a partir de les 12.00 hores del matí. A continuació, podeu veure el programa complet:

Matí

  • 10.00 Arribada d’autoritats a la base militar del Port de Pollença
  • 10.30 Benvinguda als assistents al 50 aniversari de la sortida del Dornier 24, pel Coronel de la base de Port de Pollença
  • 10.45 Record i explicació de la preparació del vol des de Pollença a Friedrichshafen pel llavors Capità de l’Exèrcit de l’Aire José Luis Ferragut.
  • 11.15 Lliurament del rellotge de bord i cartera porta documents d’aquell vol, a l’Exèrcit de l’Aire perquè siguin custodiats al Museu de l’Aire de Quatre Vents
  • 11.30 Presentació pel president de la Fundació Aèria de la Comunitat Valenciana, del llibre de la història de la Casa Dornier, escrit per l’historiador Julián Oller.
  • 11.45 Trasllats dels convidats a la zona del moll de la base per presenciar les evolucions dels mitjans aeris de l’Exèrcit de l’Aire
  • 12.00 Sortida del Canadair de la base Militar i evolució aèria dels mitjans que l’Exèrcit de l’Aire posi a disposició de l’acte programat

Capvespre

  • 19.00 Recepció d’autoritats i públic en general per a l’assistència a la conferència sobre l’últim vol del DO-24 en els salons de Reial Club Nàutic del Port de Pollença
  • 19.30 Conferència sobre el 50 aniversari de l’últim vol del DO-24 de Port de Pollença a Freideschafecn, pel llavors capità de l’Exèrcit de l’Aire, el senyor José Luis Ferragut i seguidament presentació pel president de la Fundació Aeronàutica de València, del llibre de la història de la Casa Dornier, escrit per l’historiador Julián Oller.

A continuació, el cartell oficial:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button