Política

El nou Govern pretèn aprovar nous pressuposts el 26 d’octubre

Augmenteràn en 2,6 milions la despesa, que es preveu captar, entre d'altres coses, d'una pujada d'imposts

El projecte de pressuposts per al 2024 ja està redactat per part del nou govern de l’Ajuntament de Pollença i es votaràn al pròxim ple; el 26 d’octubre.

Els nous pressupostos representen un augment de 2,6 per sobre del que es projectà l’any anterior. I per això, aquests nous pressuposts contenen en sí un augment dels imposts.

Els IBI pujaràn a zona urbana per a aquells edificis subjectes a una activitat econòmica. És a dir, que els locals als quals s’hi dugui a terme una activitat comercial hauràn de pagar més. Oci i hoteleria, magatzems i estacionaments, comerços, gimnàs o similars, locals industrials i d’oficines i també solars estaràn gravats amb un tipus superior al de l’any passat. No així les vivendes particulars de caràcter residencial.

Aquesta mesura s’aplicarà amb caràcter progressiu i afectarà al 10% dels edficis amb el valor cadastral més alt.

Per altre banda la licitació de platges, licitació que ostenta actualment l’Associació de Veïns del Port de Pollença, es veurà incrementada en el doble del que costà l’any passat. El preu de tenir terrasses per part de comerços també augmentarà. Així, es preveu augmentar el pressupost en 580.000 euros.

Una altre eina recaptatòria seràn les llicències urbanístiques que es preveuen otorgar. Així, amb l’impost de Construcció que grava les mateixes i les sancions per infraccions urbanístiques que es preveuen recaptar augmentarà la caixa en 750.000 euros.

També incloure la Residència dins l’IMAS i no així a la gestió municipal reduïrà els costs.

A què es dedicarà l’augment pressupostari?

El nou govern preveu, amb aquest augment de les taxes d’alguns imposts, augment del preu de les licitacions i demés mesures explicades, arribar a un ‘augment de la qualitat dels serveis municipals i optimització dels recursos’.

Així, aquests recursos pressupostats es destinaràn a la millora de serveis socials, el clavagueram, aspectes mediambientals i també culturals.

També es contractaràn, si s’aproven, dos arquitectes tècnics superiors per a ‘dur a terme un pla de xoc que ajudi a desembossar les llicències urbanístiques.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button