Política

Preocupació per la licitació de serveis a primera línia

Tal i com denuncià la coalició municipal “TOTS-El Pi”, s’ha generat enrevolt polític i preocupació ciutadana entorn a la licitació dels serveis de primera línia de platja.

Aquests serveis serien fonamentals per a l’oferta complementària dels turistes: anirien des de les terraçes de restaurants a la primera línia de platja, passant per casetes i establiments a peu de platja, gandules, para-sols i un llarg etcètera de serveis essencials per a completar l’oferta turística de sol i platja.

Els comerciants amb terrassa a primera línia amb la licitació en “stand-by” s’arriscarien a una multa considerable. Per això, en declaracions a aquest mitjà, el propi Tomeu Cifre Ochogavía manifestà que el retard en els tràmits de licitació suposa una irresponsabilitat de cara als comerços i a la imatge cap al turisme. El document s’ha entregat al límit dels temps i formes establertes, i el fet que hi pugui haver possibles subsanacions faria que es dilatàs encara més el procés.

Aquest retard no implica directament que no es podràn donar aquests serveis aquesta temporada, però el que manifesta la formació és la temeritat que suposa:

ja en el novembre de 2023, la Conselleria de la Mar i del Cicle de l’Aigua havia sol·licitat a l’Ajuntament la documentació necessària per a l’inici de l’expedient sobre els serveis de platges a Pollença. L’autoritat competent oferia un termini de dos mesos per la presentació de la sol·licitud amb la pertinent documentació. La regidora va afirmar haver enviat la documentació “en temps i forma”, però no va mencionar que aquesta va ser enviada l’últim dia hàbil possible.

Note de Premsa de Tots-El Pi

Ara, la Conselleria ha emès un nou requeriment per a que s’adjuntin més documents necessaris que no han sigut inclosos en aquesta primer enviament de documentació. La formació, manifesta el risc que suposa per a la gran majoria de persones del municipi posar en perill la temporada turística.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button