PolíticaTots per PollençaUnio Mollera Pollencina

TOTS-El Pi emet un comunicat respecte la pujada d’imposts que es debatrà al Ple

La coalició TOTS-EL Pi, que encapçala Tomeu Cifre Ochogavía, mostra el seu descontent amb la pujada de taxes que es debatrà al Ple Ordinari d’avui.

L’equip de Govern ja comunicà el passat dilluns la seva estratègia econòmica en traslladar les seves intencions relatives als pressuposts de l’any vinent. En aquest sentit, la intenció de MÉS i PSOE és la de recaptar més diners per a inversions en qüestions relatives a clavagueram, serveis i afers socials i cultura. Aquests diners provendrien de l’augment dels IBI d’edificis comercials en sòl urbà i bens immobles en sòl rústic. També de l’encariment (fins a aproximadament el doble) de la concessió de la gestió de platges i les taxes de pagament per tenir terrasses en llocs públic per part de les empreses.

Així doncs, la coalició TOTS-El Pi dóna a conèixer els percentatges d’augment:

  • del 0,45 % al 0,70 % per a una selecció ad hoc d’edificis comercials en sòl urbà, destinats a ús comercial, ús esportiu, ús industrial, oficines, solars, magatzems, portasses i estacionaments
  • de l’actual 0,45 % al 0,75 % pel que fa als establiments d’oci i d’hoteleria.
  • un 0,63 % a un 0,693 % damunt el valor catastral de l’immoble d’edificacions en sòl rústic.

El govern justifica aquestes mesures amb l’argument de la progressivitat, pel qual aquestes pujades sols afectarien a un 10% dels edificis que exerceixen aquestes activitats, en tant s’aplicarà als edificis que tenguin el valor cadastral més alt.

Els contraarguments de TOTS-El Pi

La coalició que encapçala l’oposició defineix, primer, la pujada de taxes als establiments comercials amb valor cadastral més alt com injusta.

Les mesures d’imposts progressius es veuen des de la coalició com injustes en tant afecten sols a un i no a tots i, a més, les qualifiquen d’injustificades.

“La justificació de l’Ajuntament és que només ha d’afectar el 10% dels establiments de cada activitat econòmica. Això és una mesura totalment injusta i injustificada que danyarà moltes empreses del municipi”

Tomeu Cifre Ochogavía, representant de la coalició

En quant a la pujada d’IBI de les edificacions en sòl rústic, Cifre en considera “un cop addicional als residents i propietaris de finques que ja paguen suficients imposts.”

Sobre aquesta recaptació monetària per augmentar el saldo dels pressuposts, en consideren que aquests diners serviràn de forma encoberta per a la obligació d’haver de gestionar una Residència que Pollença no hauria de gestionar si no hagués sigut per culpa de l’anterior Govern de les Illes Balears, que liderava Francina Armengol:

L’equip de govern, PSIB-PSOE MES per Pollença, està suposadament emprant la justificació de millores en serveis socials i infraestructures per emmascarar la seva presumpta agenda oculta de pujada d’impostos i despeses innecessàries. S’argumenta que una part dels ingressos procedents de l’augment de l’IBI, es destinaran principalment als serveis socials, especialment a la millora de la residència de gent gran per facilitar la seva recepció per part de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). No fan menció, però, del fet que aquesta recepció hauria d’haver tingut lloc durant la passada legislatura, alliberant així un milió d’euros de les arques municipals si el Consell hagués complert amb les seves responsabilitats. Això sembla indicar un intent d’ocultar la presumpta ineficàcia del Consell liderat per la seva pròpia formació la passada legislatura.

Nota de Premsa de TOTS-El Pi

L’equip de Govern, per la seva banda, ja va traslladar la seva intenció que es pogués incloure la gestió de la residència dins l’IMAS per reduïr els costs de l’Ajuntament. No obstant, aquest objectiu encara no s’ha aconseguit.

Per acabar, el líder de l’oposició Tomeu Cifre recalca que ara aquestes necessitats de recaptació recauen sobre un col·lectiu específic, però que en anys futurs podrien recaure damunt tota la població:

“aquesta operació, més la contractació de personal addicional, sembla una maniobra per justificar una despesa innecessària en lloc d’una inversió estratègica per Pollença. A més, reflecteix un mal ús dels recursos humans d’aquest ajuntament. Creim que tot això, sumat a la falta de transparència en les llicències urbanístiques, les licitacions de platges o ocupació de terrasses, planteja seriosos dubtes sobre la gestió dels nostres recursos”, diu Cifre. “Ara posen més càrregues fiscals a un col·lectiu, però d’aquí a uns mesos ho poden fer a tots”.

Tomeu Cifre Ochogavía
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button