Gastronomia

Els viticultors auguren enguany una producció de vi de qualitat

Els viticultors de la Denominació d’Origen Vi de la Terra de Mallorca, que designa les vinyes i productors de la part de la Serra de Tramuntana i la Costa Nord de Mallorca, estàn enguany satisfets amb la verema.

Així, amb les xifres de la seva collita preveuen la producció de vins de gran qualitat gràcies a la collita d’un raïm que es presenta sà i amb bones condicions.

Si bé les altes temperatures de juliol i agost i la falta d’aigua d’aquests mesos ha condicionat la seva maduració allargant-la, les vinyes han presentat una bona producció.

S’esperaven fins a 6 milions de kg de collita de raïm i aquestes cotes no s’han aconseguit. “Part del raïm no s’ha entrat al celler per primar la qualitat a la quantitat”. Raïm que no presentava la maduració desitjada per aconseguir vins que asseguren seràn ben saborosos.

Parlam amb Joan Gutiérrez, enòleg i vitcultor de la bodega pollencina DuNord vitícola

L’enòleg ens explica, referent a la nostra zona de vinyes, que ha sigut vital la gestió que els cellers hagin fet de l’aigua degut a l’escassetat patida durant els mesos de juliol i agost.

Un altre problema, ha sigut la falta de vespres freds. Això, en la seva opinió, haurà fet que la collita no sigui excel·lent, però sí correcte. A més, la producció ha augmentat i ha sortit sana.

Tot i això, és relatiu a la zona i a la varietat on s’hagi cultivat el raïm.

Les varietats autòctones, millor adaptades

En aquest sentit, les varietats autòctones han tengut millor comportament davant les forànies. Aquestes han sigut més resistents a la sequera i les altes temperatures, i el seu ritme de maduració no ha sigut tan irregular com les varietats importades.

A dia d’avui, les varietats autòctones blanques ja superen les forànies, la qual cosa indica el bon desenvolupament i la puixança del vi de Mallorca.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button