Salut

El certificat Covid arriba a les Illes: Tot el que has de saber

L'IB-Salut ha habilitat diverses formes per aconseguir aquest permís i facilitar els desplaçaments dels illencs

Balears posa en marxa aquest dijous, 10 de juny, el Certificat Digital per reactivar la mobilitat de forma més senzilla dins de la Unió Europea. Aquest passaport sanitari, tant en la seva versió electrònica com en paper, conté un codi QR amb signatura digital que acredita si el seu titular ha rebut alguna de les vacunes autoritzades enfront del coronavirus, si s’ha recuperat de la malaltia o si s’ha realitzat una prova validada per la Unió Europea amb resultat negatiu.

Com puc obtenir aquest certificat?

Hi haurà diverses formes d’aconseguir el certificat, la primera de les quals s’habilita el dia 10 de juny, per mitjà del Portal del Pacient, al web de Servei de Salut, i amb el número Cl@u. Si no es disposa d’aquest nombre, també es podrà sol·licitar per mitjà del Portal del Pacient del web de l’Ib-Salut i s’enviarà per correu ordinari a l’adreça indicada.

La tercera via estarà disponible a partir del 14 de juny, quan estaran en funcionament punts concrets d’atenció per obtenir el certificat covid digital que s’estan habilitant. A Mallorca, els punts seran l’Hospital de Son Espases, l’Hospital de Manacor i consultes externes de l’Hospital Comarcal d’Inca.

A més, hi haurà una altra forma de comptar amb el certificat a partir de l’1 de juliol, quan estarà operativa una aplicació de mòbil (APP) que està en creació per part de la Fundació Bit, serà el sistema més fàcil.

Tot i això, és necessari esmentar que sense aquest certificat digital es podrà viatjar dins de la UE complint els requisits sanitaris, però el procés d’entrada al país serà més lent; es podran posar mesures addicionals com controls i quarantenes. Amb el certificat digital l’entrada a qualsevol país de la UE serà molt més àgil.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X