Meteorologia

El primer eclipsi solar parcial del 2021 des de les Balears

El darrer el vam viure per l'agost del 2017 i el pròxim serà el 2022

Avui dijous 10 de juny de 2021 es produirà un eclipsi parcial de sol. Aquest matí, la Lluna passarà just davant del Sol, esborrant fins al 38% del seu disc. Un eclipsi solar ocorre quan la Lluna s’interposa directament entre el Sol i la Terra. Però en aquesta ocasió el disc de la Lluna serà una mica més petit que el del Sol, deixant un anell brillant al voltant de la silueta lunar, i per això no serà un eclipsi total on seria fosc.

A les Illes Balears el punt àlgid serà a les 11.31 i el podrem contemplar fins a les 12.13 hores. Els experts recorden que és important utilitzar mesures de protecció per observar aquest eclipsi, ja que pot ocasionar lesions greus en els ulls.

El darrer eclipsi solar visible com a parcial a Espanya va tenir lloc el 21 d’agost de 2017, si bé en males condicions en produir-se a la posta de sol, i el següent es veurà el 25 d’octubre de 2022, al nord-est de la península i illes Balears.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X