MunicipiNatura

Manteniment de zones verdes

El nou govern a Pollença va introduïnt progressivament petits canvis a les seves àrees de competència.

A l’àrea de serveis, per exemple, s’hi incorporarà una persona externa a la composició actual de la brigada. Amb experiència prèvia en altres empreses de serveis i amb la intenció de donar una visió més ample per avaluar les possibles mancançes d’aquesta àrea.

La regidora de serveis, Joana Aina Campomar, comunicà la intenció que en aquest àmbit es duguin a terme millores en aspectes com la neteja, la il·luminació, l’accessibilitat, l’ajardinamet i l’arbrat i les zones d’ombra.

Aquests darrers aspectes, que poden estar relacionats, agafen una important rellevància en dies com els que vivim aquestes setmanes d’ona de calor. El passat divendres, per exemple, dues joves necessitàren assistència metge per patir un cop de calor al Port de Pollença.

Tractar que les zones verdes i d’arbrat puguin aprofitar-se per a que siguin un lloc d’ombra alhora que un impacte visual positiu és un remei natural per combatre aquests fenòmens. A més, el municipi, especialment el Moll, ha perdut molts d’aquests espais verds degut a les tempestes o l’intercanvi d’arbres per ciment, com amb la reforma de la plaça Miquel Capllonch.

Aquests tipus d’espais, no obstant, requereixen d’una planificació i manteniment acurats. La tria dels arbres i plantes, per exemple, convé que sia pensada per algú amb suficients coneixements per tal d’assolir una eficiència. Sembrar arbres adaptats a les condicions climàtiques locals i als espais concrets, que requereixin el menor manteniment possible, que la seva pèrdua de fulles o que la maduració dels seus fruits no es converteixin en un problema en quant a brutor, etc.

El problema del manteniment de jardins i zones verdes és un qüestió fonamental a tot el municipi. El mal estat de les vora vies és una temàtica que fa bullir la sang als pollencins a les xarxes socials.

A més, aquest problema de manteniment genera una mala imatge de cara tant a visitants com a qualsevol persona del municipi. A dia d’avui, la bona imatge dels carrers i espais d’un poble juguen un valor fonamental de cara a uns turistes ja decebuts per motius com l’estat de les aigües de la badia.

Aleshores, l’àrea de serveis serà fonamental per revertir una situació de deixadesa i ciment que dona el municipi. A part d’afavorir l’impacte visual, en relació a condicions climàtiques complexes com les que es viuen en aquesta època, la creació d’espais verds i d’ombra suposen àrees d’estança, descans o joc molt necessàries.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button