CulturaMunicipi

Joana Serra de Gayeta publicarà 'Ell i Tu i altres relats'

La filòsofa, filòloga i escriptora pollencina Joana Serra de Gayeta publicarà un nou llibre: ‘Ell i tu i altres relats’.

Aquesta publicació es sumarà a un llarg llistat d’obres de cuny personal, on hi destaquen novel·les com “Memòria de vida”, obres de narrativa com “Nosaltres esperàvem Mr. Marshall” o obres de narrativa juvenil com “Sovint el record queda a l’asfalt”.

Aquesta nova obra representa una oportunitat per a una lectura amena, de relats que no requereixen esser llegits amb un seqüència. En una època en que la gent ‘no té temps per llegir’, embolicada dins una rutina vertiginosa de consum de productes d’entreteniment, esdevé una invitació a una lectura d’una obra diferent. Accessible, d’una escriptora local i de llarga trajectòria i que, substituïnt la liquidesa i l’atòpic dels productes de consum, representa una oportunitat per tornar a fer nostra la lectura. A més a més, d’una autora del nostre poble.

«Ell i Tu i altres relats» és, també, el títol de la primera narració que forma part d’aquest llibre.«Ell i tu i altres relats» no té una unitat ni d’argument  ni temàtica ni de personatges. Hi ha relats curts així com més llargs. Hi ha relats d’amor, de desamor, relats quotidians, del present i del passat, de monotonia, de nostàlgia,… També de persones que a l’autora li han provocat un entranyable record i una reacció que l’ha duita a intentar descriure o la seva manera d’esser o la seva relació amb el seu entorn o, simplement, una vivència.

Podríem dir que, a la majoria de relats, l’autora utilitza un llenguatge poètic per alternar-ho amb un llenguatge ben directe. La natura hi és ben present, també amb paisatges o fets molt concrets i les relacions humanes són molt importants a quasi tots.

Sinopsi d ‘Ell i tu i altres relats’, de Joana Serra de Gayeta

Des de Som Pollença hem volgut demanar què ha significat la publicació d’aquesta obra a la pròpia autora. Així, na Joana ens ha atès des de la seva esfera personal i íntima per contar-mos més sobre l’obra:

Per jo escriure és vital desde sempre. A vegades me passa que ni sé què he d’escriure ni què escriuré, però començ. A vegades surt un poema, a vegades una frase, a vegades un relat, a vegades -poques- una novel.la llarga.

No se pot dir que “Ell i Tu” sigui un conjunt d’històries personals. Però sempre sura per entre les paraules l’autor o autora. La meva eterna nostàlgia i els meus estimats records hi són ben presents per entre les paraules.

Publicar-lo per jo ha estat molt important, importantíssm- perquè després de passar una molt mala època personal i en part física…Ha sortit! I juntant històries diverses s’ha fet llibre

Joana Serra de Gayeta

Na Joana té entre mans, també, la re-edició de “Memòria de vida” i “La bruixa Lonieta” per infants a partir de 6 anys. Ed. Cort, 1992 i ja descatalogada. També un llibre de poemes que cerca editor.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button