MunicipiNutrició

#SomNutrició: Truita de patates vegana

Una recepta d'Andreu Cañellas apta per a tothom i que voldrem repetir

Avui compartim una recepta que agrada sempre: la truita de patates. Amb la diferència de què aquesta és apta per a celíacs, intolerants a la lactosa, vegans i al·lèrgics a l’ou, ja que l’ou és substituït per farina de cigrons.
El procés és tan fàcil i el resultat, tan bò que potser haurem de demanar a n’Andreu que ens expliqui més sobre l’alimentació vegana…

Ingredients:

  • Farina de cigró (6-8 cullerades soperes rases)
  • Una patata gran (250-300 gr)
  • Una ceba mitjana (150 gr)
  • Beguda de soja (una tassa/200 ml)
  • Llevat (½ cullereta per a postres)
  • Oli d’oliva verge
  • Una mica de sal iodada

Preparació:

1. Pelem les patates, les rentem, les partim per la meitat i les trossegem en làmines fines.

2. Tallem la ceba en trossets molt petits.

3. En una paella posem a escalfar l’oli, que cobreixi només el fons. Quan estigui calent, posam la ceba, baixem a foc mitjà i les deixem que s’escalfin.

4. En una altra paella afegim oli en major quantitat, més o menys que cobreixi un dit, i el posem a escalfar a foc alt. Quan estigui calent, posam les patates i amb el foc alt, procurant que no es cremin i les deixem que es fregeixin.

5. Mentrestant, en un bol preparem la mescla: posem la farina de cigró, el llevat i la sal.

6. Afegim a poc a poc la beguda de soia i anem removent amb unes barilles. Anar rectificant de soja o de cigró en funció al fet que quedi una textura espessa desitjada.

7. Quan les patates i la ceba ja estiguin cuinades, les traiem de la paella i les posem en un plat amb paper de cuina per a eliminar l’excés d’oli.

8. D’aquí, les afegim al bol amb la mescla i removem amb cura amb una espàtula perquè quedi ben impregnat.

9. Posem una paella a escalfar amb una mica d’oli a foc alt. Quan estigui calent, tirem la mescla amb cura, baixem a foc mig baix, i amb l’espàtula anem donant forma arrodonida i plana a la mescla.

10. Anar vigilant que no es cremi, quan estigui cuita la part inferior de la truita, més o menys 5′, untem una tapa amb oli, tapem la paella, li donem la volta i la posem de nou en la paella. En 2-3′ minuts la nostra truita amb ceba vegana estarà llesta!

Estigues atent/a per no perdre’t altres receptes veganes…

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button