MunicipiNatura

Noves polítiques de gestió de residus

Un total de 15.559.303, 39 € que es repartiran entre 2022 i 2024

Al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) d’avui dissabte, s’ha publicat l’aprovació de subvencions per al suport a la implementació de la normativa de residus i el foment de l’economia circular a les Illes Balears finançat per la Unió Europea-Next Generation EU. Aquesta es va presentar ahir pel conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el director de l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques, Joan Carrió.

«Mai s’havien destinat tants recursos a finançar polítiques de gestió de residus a l’arxipèlag. […] D’aquesta manera, Balears veu compensat, per primera vegada, el pes que tenen els turistes en la generació de residus, una reivindicació històrica d’aquest Govern»,

ha assenyalat Miquel Mir.

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència està dirigit perquè els consells insulars, ajuntaments, mancomunitats, consorcis de residus o gestors de residus concessionaris públics, duguin a terme projectes que coincidesquin amb alguna d’aquestes quatre línies:

  • Implantació de noves recollides separades de bioresidus, i millora de les existents.
  • Construcció d’instal·lacions específiques per al tractament dels bioresidus recollits separadament.
  • Construcció de noves instal·lacions de preparació per la reutilització i reciclatge d’altres fluxos de residus recollits separadament.
  • Inversions relatives a instal·lacions de recollida (com deixalleries), triatge i classificació de residus i millora de les plantes de tractament mecànic-biològic existents.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button