Eu MollMunicipiPollença

La batalla entre Costes i el consistori pels parcs a la platja pendent d’un informe

Demarcació de Costes rebutja pronunciar-se respecte a la manifestació i assegura que s'està limitant a seguir la llei existent

Una batalla encarnissada però això sí, administrativa. Costes i l’Ajuntament de Pollença intercanvien informes, concessions i al·legacions des del passat octubre del 2019. En aquest moment, es va començar a tramitar la nova sol·licitud d’explotació dels elements existents a la zona de domini públic; entre ells, hamaques, terrasses, xibius i els parcs infantils situats a les platges de Tamarells, Albercutx i Llenaire; on també continua la pugna per retirar o no les taules de pícnic.

Una llarga caravana de vehicles es manifestava el passat diumenge 7 de febrer per exigir a Demarcació de Costes que no obligàs a desmuntar aquests parcs infantils i zones recreatives; ja que s’han convertit en un punt de trobada per nombroses famílies tant pollencines com dels voltants. A més, els pares i mares que organitzaren la protesta, assseguren que en temps de pandèmia aquestes zones són encara més necessàries.

Una llarga caravana de vehicles es va manifestar en defensa de les zones infantils i les taules de pícnic ubicades a les platges

El problema és que Demarcació de Costes segueix fidelment una normativa estricta que suposa un entramat burocràtic dens i complexe. Segons han explicat a l’equip de redacció de Som Pollença, l’Ajuntament va sol·licitar dues coses diferents; encara que estretament relacionades. Per un banda, l’autorització de temporada dels quatre anys pertinents (2020-2023), tal i com s’estava fent en les anteriors demandes. Per una altra, la concessió en sí d’aquestes mateixes instal·lacions, que inclouen els bancs públics i parcs infantils.

La paràlisi i interrupció d’aquest procediment a causa de la crisi de la Covid-19, va dur al consistori a delegar alguns d’aquests permisos en els explotadors individuals de les concessions. I així es va fer, encara que la majoria es va posar en marxa sense tenir l’autorització de Costes en vigor. Respecte al projecte complet, la tramitació es va paralitzar per una sèrie d’al·legacions i deficiències a resoldre que l’Ajuntament de Pollença va presentar el passat dia 4 de febrer i que per tant, manté aquest expedient pendent de tramitació i encara sense resposta definitiva per part de Demarcació de Costes.

Medi Ambient va emetre un informe negatiu sobre l’efecte d’aquestes instal·lacions a la costa i l’Ajuntament ha plantejat al·legacions

El conflicte de les sancions a alguns xibius i terrasses i el requeriment de desmuntar les àrees platgeres d’oci es deu a que, durant l’agost del 2020, es va denegar la concessió arrel d’un informe de la Direcció General de Territori i Paisatge de la Conselleria de Medi Ambient, que va concloure en l’efecte negatiu d’aquestes instal·lacions. Per això, després d’un requeriment d’informació es varen procedir a les sancions.

L’Ajuntament de Pollença que va calificar l’actuació de Costes com “un despropòsit” defensa que esperaven una resposta positiva que ajudàs a fomentar la temporada turística en comptes d’una sèrie d’expedients sancionadors. Altres grups parlamentaris es mostraven d’acord amb ell però, a la vegada, parant atenció en si la decisió de l’Ajuntament de deixar les empreses tramitar permisos directament amb Costes va ser la correcta.

Demarcació de Costes rebutja pronunciar-se respecte a la manifestació i assegura que s’està limitant a seguir la llei existent

El famós informe pendent, per part de la Conselleria de Medi Ambient, del qual dependria directament la concessió d’aquestes instal·lacions situades en domini públic; encara no s’ha enviat. Costes apunta que l’Ajuntament va enviar les al·legacions el passat novembre del 2020 i que s’enviaren a la Direcció General de Territori i Paisatge per si es canvia d’idea sobre l’informe negatiu que varen emetre. Una vegada arribi aquesta resposta, Costes podrà resoldre l’expedient complet.

La institució costera ha argumentat a més que “respecte a la manifestació, no ens pronunciam ja que nosaltres ens limitam a tramitar els expedients d’acord amb la normativa existent a Costes”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button