MunicipiPollençaSalut

Focus d’una malaltia infecciosa per moixos i cans a Pollença

El virus és summament contagiós i afecta sobretot a animals joves

Fa uns dies, un veí de Pollença ens comentava que el seu moix de deu mesos tenia una malaltia provocada pel parvovirus. El parvovirus felí és un virus que provoca l’anomenada panleucopènia felina. És una malaltia altament contagiosa i molt perillosa per als moixos. El virus està present en l’aire, en l’ambient. A més, també existeix la parvovirosi canina, que és manifestada clínicament com diarrea sanguinolenta i pudent, juntament amb un deteriorament de l’estat general de l’animal.

El moix del pollencí “no sortia de casa i no sabíen com podria haver-la agafat”. Quan el van dur al veterinari, el van diagnosticar i tractar, però, malauradament, no ha pogut superar la malaltia. Es tracta d’un virus que afecta sobretot a animals joves i ell mateix ens ha contat que té un altre moix de sis anys i “no ha tengut cap símptoma”.

Al veterinari li van dir que actualment “les vacunes per aquest virus no es poden trobar” i què a Pollença cada any “hi ha uns quants casos, però que enguany el virus és molt més fort“. A més, ens explica que “un focus molt important ha estat al Carrer de les Pageses on s’han enduit a colònies senceres de moixos”.

Carrer de les Pageses

Amb tot, l’amo del moix demana als pollencins precaució i “alerta en anar al veterinari si no és imprescindible, telefonau abans, i molta precaució si els vostres animals surten al carrer”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button