MunicipiPolíticaUnides Podem

Podem demana revisió del nou sistema tarifari del TIB

El conseller de mobilitat, Josep Marí, ha dit que "encara ha d'analitzar la petició"

A principis d’aquest any, el sistema de transport públic va estrenar noves línies, un servei ampliat en què tres úniques empreses concessionàries ofereixen noves connexions, menor temps de trajecte, una flota renovada de busos i l’increment dels preus en fins a un 300 per cent.

No obstant això, el nivell de satisfacció dels usuaris no és positiu. El nou mètode, basat en la substitució dels antics abonaments de 20 i 40 viatges per una targeta moneder que incrementa els descomptes com més es viatja, ha creat una gran controvèrsia entre els viatgers habituals del TIB.

Perquè, com ens contava el president de plataforma d’usuaris de TIB, “tot i que a simple vista sembla positiu, això, si beneficia a algú, són només aquells que empren cada dia la targeta” ja que, “per a la gent que empra el bus de forma esporàdica, la targeta moneder encara els és menys rentable, ja que els pocs viatges realitzats fan que el descompte no creixi aviat i per tant acabes pagant grans quantitats per pocs desplaçaments”.

La portaveu d’Unides Podem al Parlament, Esperança Sans, ha reclamat al Govern que revisi el nou sistema tarifari del TIB perquè suposa una “pujada encoberta del preu que desincentiva l’ús del transport públic”. Per aquest motiu, el nou conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, que ha pres possessió del càrrec aquest dilluns, ha comentat que encara ha d’analitzar la petició.

Al nostre municipi, Podem Pollença han expressat a les seves xarxes socials que estan “satisfets que es demani una revisió”. Afegint que el nou sistema “afecta negativament les persones que agafen el transport públic esporàdicament”. Aprofiten per recomanar “a tothom que es faci una targeta” ja que, “és molt pràctica i senzilla”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button