Cultura

Presència pollencina a la concentració “Alerta Roja”

Una manifestació de gran acollida per diferents ciutats espanyoles

Ahir horabaixa va tenir lloc a diferents ciutats d’arreu d’Espanya, una trobada per a la defensa dels drets dels treballadors de l’espectacle. En el cas de Mallorca, es celebrà a la Plaça Major de Palma a les 19h del capvespre.

A causa de la pandèmia, aquest sector s’ha vist molt afectat perquè, tot i poder mantenir alguns concerts i esdeveniments amb menor aforament, molts dels treballadors es troben en una situació de no poder treure la seva família endavant.

És per això que es creà MUTE (Movilización Unida de Trabajadores del Espectáculo), per impulsar el moviment que lluita, juntament amb altres associacions, per tal de donar visibilitat a les persones i empreses que formen part del sector. Així, pretenen captar l’atenció del Govern central i el Ministeri de Treball, Economia, Cultura i Indústria, per tal que es prenguin mesures urgents per pal·liar la situació.

Amb l’ajuda del moviment internacional We Make Events i Red Alert (Alerta Roja), es portà a terme la concentració, de forma tranquil·la i respectant sempre les mesures de seguretat i higiene actuals, a través dels voluntaris que ho controlaven en tot moment.

Una cantant pollencina ens conta la situació

Mª Antònia, a la concentració d’ahir

Mª Antònia, cantant professional des de fa 17 anys, es troba actualment que el 100% de la seva programació, ha caigut. Així ha passat de tenir unes 6-7 actuacions setmanals, a haver-ne fet només 9 des del passat mes de març.

La cantant pollencina assegura que “molts dels treballadors del sector, són persones en règim d’artista que no tenen dret a ERTOS, o també autònoms discontinus que quan es decretà l’estat d’alarma no estaven donats d’alta i ara no reben cap tipus d’ajuda”.

Mª Antònia explica que el que volen reivindicar amb la concentració d’ahir “és que ens deixin fer feina o ens proporcionin ajudes mentre no puguem treballar per les condicions sanitàries. Això no és el nostre hobbie, sinó la nostra professió i de la qual viuen els nostres fills”, amb la finalitat de donar visibilitat al sector de l’espectacle.

El sector es mostra preocupat davant la situació, ja que temen que molts d’aquests treballadors deixin la carrera artística professional, de la qual ara mateix no poden viure, i cerquin un altre treball.

Mostra més

Articles relacionats

2 comentaris

  1. me parece fantástico que le den cobertura a estas concentraciones aunque hay otras por ejemplo el sábado pasado que fue numerosa o el 12 de septiembre en Madrid donde hubo 50000 a 70000 personas y no se dice absolutamente nada es difícil creer así en los medios

Back to top button