Cultura

Balears declararà la cultura com un bé essencial

El pròxim dimecres dia 14 la mesura serà oficial

El Govern balear ha de declarar dimecres que ve la cultura com a bé essencial, seguint les petjades d’altres territoris com Catalunya o fins i tot altres països europeus com Alemanya, un dels primers que va prendre la decisió en l’esclatar la crisi de la pandèmia.

La decisió l’ha anunciat aquest dijous la consellera del ram, Pilar Costa, després de l’extensa reunió mantinguda amb prop de 27 associacions, entitats, empresaris i representants de festivals culturals. Una trobada que va liderar la presidenta balear Francina Armengol.

Com ús vam explicar fa unes setmanes, el sector de la cultura va reivindicar baix el lema de ‘Alerta Roja‘ la falta de treball a causa de les restriccions sanitàries, entre altres coses. Aquestes, els impedeixen, en moltes ocasions, continuar la seva feina dintre la ‘nova normalitat’.

A la reunió, Costa va repassar diferents temes que afecten el sector com és el de l’agilització de l’Administració en els tràmits en les subvencions i ajuts o l’aplaudiment a l’esforç que des del sector s’està fent per implantar els protocols sanitaris.

S’ha demostrat que la cultura és plenament segura

Pilar Costa, a la reunió d’ahir vespre a Ca’n Oleo

Per aquest motiu, Balears ha pres mesures i a partir de dimecres que ve la Cultura serà un bé essencial.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X