FormentorMunicipi

Es prohibeix l’accés a Formentor des del Port de Pollença

Les mesures començaran dia 15 de juny i s'allargaran fins dia 15 de setembre

Avui s’han presentat les mesures que restringiran el tràfic d’accés a la península de Formentor. Ho ha fet el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, anunciant que les restriccions s’implementaran el dia 15 de juny i es perllongaran fins dia 15 de setembre, ambdós inclosos.

Durant aquestes dates, l’accés a Formentor estarà limitat des de la Ma-2210 de les 10h del matí fins les 19h del vespre, només hi ha una sèrie de casos que hi podran circular: vehicles autoritzats, transport públic, serveis d’emergència i bicicletes, els quals hauran de respectar les zones habilitades per a aparcar, estant prohibit fer-ho als vorals de la carretera.

Enguany s’incorpora una novetat respecte als altres anys

Després que l’any passat no es poguessin aplicar aquestes mesures a causa de la pandèmia, enguany sí ho faran i, a més, amb una novetat. I és que s’amplia el tram restringit des del Port de Pollença. Així, les mesures presentades avui, es basen en dos nivells de restricció: un primer que comença des del Moll i fins la Platja de Formentor, i un segon que va des de la platja fins al Far de Formentor.

Els conseller ha assegurat que amb aquestes mesures, es preten protegir un entorn que és sensible mediambientalment, apostant per una millora de la mobilitat, pel qual també s’incrementerà la senyalització i informació.

Els vehicles que compleixin els requisits per circular hauran de sol·licitar una autorització

Aquells vehicles que vulguin circular per la zona restringida i compleixin els requisits per poder fer-ho, hauran de demanar una autorització a la dgt, en concret a formentor@dgt.es, amb un mínim de tres dies hàbils abans.

Per a aquells que incompleixin la norma i passin fora autorització, podran rebre multes de 200€.

TIB oferirà dues línies de bus per arribar-hi

El Transport de les Illes Balears posarà a disposició dues línies de bus per accedir a la zona restringida: la 333, que va des d’Alcúdia fins la Platja de Formentor, passant pel Moll, i la 334 que va des d’Alcúdia, passa pel Moll i arriba a la Talaia. A més la línia 334 continua el recorregut fins el far.

Maria Buades: “l’Ajuntament, des del primer moment, sol·licità l’ampliació de les restriccions”

La regidora de turisme, Maria Buades, ha explicat a Som Pollença que, des del primer moment l’Ajuntament fou qui sol·licità que les restriccions s’aplicàssin ja des del Port de Pollença, després del que va ocórrer l’any 2019, que “va ser un desgavell, ja que els cotxes no podien donar la volta perquè no hi havia suficient espai”, ha assegurat. Per això es va demanar que s’ampliassin les restriccions des del punt quilomètric 2, per a preservar l’espai de la península de Formentor i la seguretat dels visitants.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button