FormentorMunicipi
Destacat

Caos en el primer dia amb restriccions per a accedir a Formentor

Segons el BOE, 25 gener de 2021, el punt on s'ha de tallar la carretera per a accedir a Formentor no correspon amb el punt des d'on s'ha "prohibit" el pas avui

Tal i com veníem avançant fa unes setmanes, avui ha estat el primer dia on el tràfic per a accedir a la Península de Formentor s’ha restringit, impedint-hi així el pas des del Port de Pollença, a excepció dels vehicles autoritzats.

Aquesta primera jornada s’ha pogut definir com a “caòtica”, ja que durant les primeres hores del dia, no hi havia cap indicació, més enllà d’un simple cartell, ja fossin barreres o agents de tràfic, que remarcàs la prohibició de pas cap a aquella direcció sense autorització prèvia. Això ha fet que hagin estat molts els vehicles que, sabent o no que avui les restriccions entraven en vigor, s’aventurassin a pujar a Formentor, sense saber que, en realitat hi havia una càmera de videovigilància que enregistrava totes les matrícules que incomplien les noves restriccions. Ja cap al final del matí, uns agents de tràfic s’ha desplaçat al lloc per tal de “posar ordre” davant la quantitat de cotxes amb l’intenció d’accedir a Formentor. Tot i així, pel que des de Som Pollença hem pogut presenciar, sembla que els mateixos agents estaven una mica desorientats sobre a qui si i a qui no es podia permetre l’accés.

El BOE, 25 de gener 2021, indica que la carretera s’ha de tallar a partir de la Platja de Formentor

Pel que hem pogut esbrinar des d’aquest mitjà de comunicació, i sense haver trobat una versió posterior que rectifiqui la informació en referència al punt quilomètric de tall, el BOE “Resolución de 25 de enero de 2021, de la Dirección General de Tráfico, por la que se establecen medidas especiales de regulación del tráfico durante el año 2021”, aporta informació contradictòria front al que s’ha duit a terme avui, en referència, com hem dit, al punt de tall de la carretera.

Així, tal i com s’ha vengut informant en les darreres setmanes, a partir d’avui el pas es tallava des del Port de Pollença, és a dir, des de la darrera rotonda abans de començar la carretera que puja cap a Formentor. Front a això, el BOE estableix que el punt quilomètric des d’on s’ha de restringir el pas, és a partir del 8.7, el qual es troba al parking de la Platja de Formentor. Davant això, hauria el Consell de Mallorca establert una “prohibició” del pas més estricta i sense que això consti en el BOE?

BOE 25 gener 2021

Consumir a la Platja de Formentor podria justificar l’accés a la península

Tot i que es desconeix si definitivament aquesta informació és certa, ja es comença a sentir pel poble que s’han establert una sèrie d’excepcions més que justificaran l’accés a la península de Formentor. Així els clients de l’Hotel, cafeteria i platja que comptin amb el tiquet de consumició, de parking o de l’hamaca del dia en qüestió, podran justificar el seu accés i no seran sancionats, sempre i quan es presenti el comprovant dins els tres dies hàbils següents a l’accés.

Un dels que han manifestat el seu desacord amb aquesta novetat, ha estat el grup polític d’Alternativa Per Pollença, exposant al seu perfil de Facebook i dient que “És una absoluta vergonya! Des d’Alternativa estàvem d’acord en que el tall de la circulació fos al Moll, sempre i quan FOS PER TOTHOM! Ara resulta que si vas a gastar doblers a Formentor (hamaques, restaurant, cafè…) no hi ha problema de massificació. Exigim saber en quins termes s’ha duit la negociació i per quin motiu l’Ajuntament i la DGT es baixen els calçons davant l’Hotel Formentor. Si hi ha d’haver excepcions a la lliure circulació, que n’hi hagi, però pels residents del municipi, no pels consumidors”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button