MunicipiSalut

Confitura de figues: plaers casolans de temporada

És impossible menjar tota la fruita que dóna l’arbre. Per aquest motiu, molta gent aprofita el fruit per fer confitura. Els darrers dies d’agost i durant tot el mes de setembre moltes cases mallorquines -i pollencines-aprofiten per fer salsa de tomàtiga, empotar diferents verdures o fer conserva de fruita. En el cas de les figues tenim diferents opcions: menjar-les fresques, acabades d’agafar de l’arbre; assecar-les i conservar-les empotades; o fer-ne confitura.

A aquesta ocasió, parlarem de la configura d’aquest fruit. Però primer, farem una introducció de la figa en sí. La figa és una de les fruites més efímeres del mercat. Alguns anys, depenent de les pluges o de les temperatures, la seva presència és realment fugaç. Per això, moltes cases volen aprofitar i mirar d’allargar aquest plaer. Així, transformen la fruita en melmelada i omplen el rebost.

La recepta més coneguda

Com deim cada vegada que parlem de menjars i receptes, cada casa és un món i hi ha molts tipus de fer un mateix plat o una mateixa recepta. Aquesta, és més senzilla i per tant no dóna tant de marge de discussió. Anem a veure els ingredients per fer melmelada de figa:

  • 1200 g de figues netes
  • 700 g de sucre
  • la pel d’una llimona
  • un tassó d’aigua (uns 125 ml)

A l’hora de realitzar-la s’han de seguir unes determinades pases:

  • S’han de fer les figures netes i no s’han de pelar.
  • Es posen les figues en una greixonera i es tapen amb el sucre, l’aigua i pell de llimona.
  • Es posa tot al foc i es cou remenant de tant en tant a foc mitjà. Quan es veu que la confitura comença a espessir-se es pot treure del foc, més o manco és cap als 40 minuts de bullir.
  • Si no s’ha de consumir de seguida i és per conservar durant una temporada llarga, es posa -encara ben calenta- en pots de vidre, es tapen i es giren cap per avall. Es deixen així fins que estiguin ben freds.

I això es tot! Una recepta senzilla i molt fàcil de fer. Tant la pots consumir de tot d’una o esperar per gaudir-la als mesos.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button