Pollença

Pollença realitza una altra taula de violències masclistes per erradicar aquest tipus d’abús

La reunió s'ha duit a terme aquest dilluns a la sala de plens de l'ajuntament, juntament amb administracions, escoles, centres de salut i associacions, entre altres col·lectius

La VI Taula Local de Coordinació per l’abordatge de la violència masclista va tenir lloc aquest dilluns a la sala de plens de l’Ajuntament de Pollença. La finalitat és reballar coordinadament per l’erradicació de les violències masclistes i “posar-nos cares i poder establir un forma de treballar més propera”, segons ha apuntat el departament d’Igualtat del consistori. Cal recordar, que aquestes taules es varen crear l’an 2016 per IB Dona i al municipi es fan dues vegades a l’any.

Aquesta talua la conformen la representacio política, centres educatius, centre de salut, Guàrdia Civil, Policia Local, Serveis Socials, Servei Municipals i la tècnica d’igualtat. Per la seva banda, la taula presidencial està formada pel batle, Andrés Nevado; la tècnica de l’Institut Balear de la Dona, Pedrona Isern; la directora Insular d’igualtat i diversitat del Consell de Mallorca, Rosa Cursach, i la cap d’Unitat de Coordinació contra la violència sobre la Dona de la delegació de Govern de les Illes Balears, Maria Alarcos.

Aina Velasco, que és la tècnica d’Igualtat de l’ajuntament, ha explicat que se cerca un treball conjunt per trobar voluntat i compromís entre els serveis que estan vinculats amb temes de violència de gènere i representants polítics. “El compromís i l’activitat de Pollença està bastant actiu, feim més taules i comissions que molts altres pobles i ens sentim orgullosos”, ha destacat Velasco.

La tècnica ha subratllat que Pollença va ser una de les primeres localitats que es va adherir a aquestes taules. Actualment, en formen part una trentena de municipis de les Balears. D’altra banda, pel que fa a les comissions, segons ha apuntat Velasco, es fan d’intervenció amb dones afectades i de prevenció a centres educatius per treballar de manera específica.

Amb tot, la tècnica ha matisat que tenen com a objectiu dur a terme un pla estratègic municipal que sigui participatiu i elaborar-ho des de l’ajuntament, de bracet amb les associacions de Pollença, a fi d’apropar-se més a la població. “És important crear xarxa i apostar per la coordinació, si no es treballa conjuntament moltes accions es fan de forma paral·lela i sempre és millor posar-ho en comú”, ha conclòs Velasco.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button