Política

Si llegim la prensa, qui guanya el debat d’investidura?

La premsa espanyola queda en una divisió d'opinions

En vista a les portades dels diaris més llegits de tirada nacional, qui va guanyant el debat d’investidura?

I és que, per a qui no segueixi en directe el debat d’investidura del senyor Feijóo, la realitat pot resultar complexa si ha de guiar-se llegint la prensa per fer una anàlisi.

Mentre que uns mitjans, com El Mundo, La Razón i ABC, Feijóo ha guanyat aquest debat amb contundència i l’estrategia de Sánchez, en no comparèixer personalment i cedir la paraula al seu company de partit el senyor Óscar Puente, ha sigut un ‘show’ (El Mundo) o ‘el vómito de un energúmeno’ (El Confidencial).

Per altres, com El País, eldiario.es o La Vanguardia, l’estratègia de Sánchez de no exposar-se al que està essent un intent de ‘moció de censura’ anticipada a la investidura de Sánchez, donat que Feijóo ja sabia que tenia la seva investidura perduda des del principi, ha sigut un encert. I, per la seva banda, el senyor Óscar Puente deixà retratat a Sánchez amb un discurs que torna la moneda a les formes agressives de la dreta i l’ultradreta per retreure fets com la relació del candidat amb un conegut ‘Narco’ galleg.

La Vanguardia, El periódico de Catalunya i El periódico de España es mostren més imparcials i centren el focus ambl’amnistia que reclamen els partits independentistes per als seus líders.

Al cap i a la fi, el que pareix clar és que Feijóo no tindrà els suficients suports per a ser investit avui com a nou president d’Espanya. Que l’amnistia i la petició d’un referèndum en la que insisteixen ERC i JuntsxCat serà l’escó fonamental a resoldre per al pròxim candidat. I, finalment, que es torna difícil trobar l’objectivitat en un debat centrat en la ironia, els atacts i els sentiments nacionals.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button