MunicipiPollençaTurisme

Antoni Cifre Campins, de l’Hotel Juma, guardonat per la seva dedicació al turisme

Tota una vida dedicada a l'hostaleria i la promoció d'aquest sector a Pollença

L’Agència d’estrategia turística de les Illes Balears celebrà ahir a la nit la ‘Nit del Turisme’. Enguany a Eivissa, a l’Auditori des Caló de s’Oli de Sant Josep.

Allà, a banda de l’acte institucional i els discursos de la presidenta Marga Prohens, el conseller de Turisme Jaume Bauzá i Vicent Marí, president del Consell d’Eivissa, es dugué a terme l’entrega de premis i reconeixements a figures destacades en la promoció, el treball i la dedicació del turisme a les nostres Illes.

Distinció honorífica per Antoni Cifre Campins, per la seva labor amb la promoció del turisme a Pollença i la regència de l’Hotel Juma

Entre aquests reconeixements, s’atorgà un guardó honorífic a títol pòstum al distingit pollencí Antoni Cifre Campins “en reconeixement a la seva trajectòria dedicada al turisme, la seva professionalitat i la seva feina en vers la imatge i la reputació de Pollença“.

Joan Cifre Ochogavía, Joana Ochogavia -vidua-, Jaume Bauzà -Conseller de turisme- i Margalida Prohens -presidenta de les Illes Balears-

Una vida dedicada al turisme

En la categoria que guardonava “el treball, l’esforç i la dedicació professional en turisme”, Antoni Cifre fou triat en aquesta edició, entre d’altres xefs, directors i persones dedicades al turisme, per una vida dedicada a la promoció hotelera i l’hostaleria. El senyor Cifre (1945) es dedicà a aquest sector des dels setze anys d’edat.

Marxant a Suïssa en una edat tan primerenca amb el seu cosí Tomeu Mercer (fundador de la cadena hotelera BMC Hotels) començà un llarg periple a l’hostaleria.

A la seva tornada, treballà en diversos establiments pollencins com l’Hotel Simar (Cala Sant Vicenç), l’Hotel Miramar (Port de Pollença) o establiments de Palma com el Fénix-Victoria. Antoni Cifre passà del seu començament com a mosset fins arribar a dirigir el seu propi establiment; l’Hotel Juma (Pollença)

L’Hotel Juma

L’Hotel Juma, abans i des del 1907 Hotel Cosmopolita, fou heretat per la seva dona: Joana Ochogavia. Amb ella, també coneixedora de la dedicació i l’ofici com a herència familiar, reformaren l’hotel el 1990 convertint-lo en l’actual Hotel Juma de la Plaça Major de Pollença.

En aquells temps, es tractà del primer hotel d’interior del municipi tal i com els coneixem actualment. Darrere d’ell han seguit els seus passos multitud d’establiments que hi trobam actualment.

Joana Ochogavía al costat de la Presidenta Marga Prohens

Dedicació i iniciativa

Aquest guardó no sols li fou entregat al senyor Cifre per la seva llarga trajectoria en el treball. També fou un reconeixement per la seva implicació en la creació i col·laboració en diverses associacions i agrupacions hoteleres.

Aquest esperit i voluntat de promoció de Pollença i els seus establiments han sigut una aportació en el desnvolupament de la ‘marca’ que podem promocionar avui en dia.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button