El PiMES -ESQUERRAPolítica

Es crearà una escoleta infantil municipal de 0 a 3 anys

El ple aprova la proposta deJunts Avançam de manera unànime

Durant la jornada política d’ahir no només va destacar l’aprovació d’oferir Can Bach a la Conselleria de Salut per construir-hi el PAC. Els regidors també van decidir unànimement crear una escoleta infantil municipal de 0 a 3 anys al municipi de Pollença, iniciativa proposada per Junts Avançam.

Algunes formacions polítiques expliquen el seu punt de vista

Junts Avançam

En una nota de premsa del partit opositor, expliquen la urgència de crear una escola infantil municipal de 0 a 3 anys. “Hi ha una demanda creixent per la manca d’oferta de places al municipi”, expliquen en el comunicat. A més a més, remarcar que és un projecte segur, basta recordar l’exemple de l’escola municipal La Gola del Moll.

En la mateixa nota de premsa, Junts Avançam critiquen la intervenció de Josep Marquet durant el plenari. El regidor del PI va afirmar que l’actual equip de govern no ha trobat cap feina feta en relació a aquest tema. Afirmació que provoca el contraatac dels qui manaven la legislatura passada, els mateixos que asseguren que “la gestió en matèria d’educació 0 – 3 fou nul·la en la legislatura en la qual el PI gestionava la regidoria d’educació quan governava amb l’actual batle”. “És evident que per aquest govern de dretes no és ni serà mai una prioritat garantir els serveis públics bàsics com és aquest“, sentencien.

Els regidors de Junts Avançant durant la sessió plenària on es va decidir que es crearà l'escoleta infantil municipal proposada per la seva formació

El PI

La polèmica, però, no acaba aquí. En una conversa amb Som Pollença, el regidor del PI, Josep Marquet, ha qualificat com “una potadeta” de Junts Avançam el fet que hagin proposat crear una escoleta infantil municipal de 0 a 3 anys. “És per penjar-se una medalla” perquè saben que “el govern actual ja hi està treballant”, assegura Marquet.

Davant el retret de Junts Avançam de què no van fer res fa dues legislatures, el regidor d’educació ha explicat que les coses es fan quan hi ha una necessitat real. “L’escoleta privada va tancar” fa poc, pel que la demanda d’aquest servei és actual. “Abans estava coberta”.

Josep Marquet, regidor de cultura, mediació cultural i educació. Departament al qual pertany si es crearà l'escoleta infantil municipal.

Davant la pregunta de quina és la situació actual del projecte, Marquet ens ha explicat que encara està en fase d’iniciació. És veritat que ja han fet gestions per llogar un local, però no volen “destapar res perquè després no el shi vagi en contra”.

El regidor del Pi també ha volgut destacar que intentaràn que l’escoleta municipal de 0 a 3 anys “sigui una realitat pel curs que ve“.

S’ha de treballar pel poble

Hem de fer feina en positiu i no mirar endarrere“, explica Josep Marquet després de les sessions plenàries d’ahir. El tema del PAC és, evidentment, una polèmica a l’ordre del dia. I, si es descuiden, ho podria ser també el fet de crear una nova escoleta. Per aixo no s’ha de mirar el que es va fer durant les legislatures pasades.

Igual que van fer algunes formacions polítiques ahir horabaixa, Josep Marquet considera que és primordial mirar el que el poble necessita. “No vull entrar en polèmica” perquè el que realment importa “és fer feina pel poble i mirar el que necessita”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button