Política

Breu resum del plenari de novembre

Destaca l'aprovació de l'ordenança reguladora de l’escola municipal d’educació infantil de La Gola, la desviació del Camí Vell de Bóquer i l'accés públic a Cala Castell

Novembre era sinònim de plenari ordinari i ha estat una sessió llarga, densa i tensa. Tots els punts que s’han votat han estat aprovats. D’entre els 11 que formaven part de l’ordre del dia se n’han de destacar tres apartats:

  • Aprovació de l’ordenança reguladora del preu públic de l’escola municipal d’educació infantil La Gola
  • Desviació del Camí Vell de Bóquer per evitar que passi per davant les cases de la possessió
  • Modificació del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de la Serra de Tramuntana per permetre l’accés públic a la zona d’exclusió de Cala Castell situada a la finca de Ternelles.

Si voleu saber exactament el que ha dit cada regidor al plenari de novembre i quin ha estat el debat, aquí trobeu l’enllaç de la retransmissió en directe que n’hem des de Som Pollença.

Escola municipal 0-3 La Gola

Durant la sessió plenària de l’octubre es va aprovar per unanimitat crear una escoleta d’infantil municipal. Quedava pendent debatre l’ordenança reguladora del preu públic a pagar, la qual ha portat polèmica. S’han regulat els preus dels serveis que oferirà el centre, cosa que no ha agradat als partits de l’oposició. Ells van presentar diverses al·legacions per millorar-la, i moltes no han estat incloses.

Els retrets entre regidors que conformen l’Ajuntament de Pollença també han estat presents. Retrets basats en feina feta durant la legislatura anterior i la que s’està fent durant l’actual.

Desviació del Camí Vell de Bóquer

Ja fa sis anys, el 2012, que el plenari va aprovar desviar el Camí Vell de Bóquer i traçar una ruta alternativa -com vam explicar fa uns dies-, però aquesta iniciativa no va es va poder realitzar perquè no constava dins l’inventari de camins. Això convertia la ruta que van posar damunt la taula en una ruta inviable. Ara bé, durant la legislatura passada es va aprovar un expedient d’investigació de diversos camins, el qual ha conclòs amb la introducció del Camí Vell de Bóquer en l’inventari de camins de Consell.

El 2019 s’ha fet una altra proposta i s’ha aprovat gràcies als vots dels regidors de l’equip de govern. Es podrà accedir a Cala Bóquer i es podrà passar arran de les cases, però s’establirà una ruta alternativa. S’haurà de fer una gran tasca d’adequació i senyalització, la que no permetrà l’accés dels cotxe -amb l’excepció dels residents.

Accés públic a Cala Castell de la finca de Ternelles

Durant el plenari de novembre també s’ha aprovat instar a la Conselleria de Medi Ambient que modifiqui el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals de la Serra de Tramuntana (PORN) per tal que l’accés a Cala Castell, situat a la finca de Ternelles, sigui públic. Recordar que hi ha una sentència judicial que prohibeix aquest accés directe al mar, ja que suposa passar per una zona d’exclusió. Aquest tema també ha portat polèmica.

L’ús públic ve determinat per la voluntat de la propietat independentment de la via legislativa. Des de l’Ajuntament volen negociar per consensuar acords per l’ús d’aquest camí fins que es modifiqui el PORN. Volen establir un conveni d’usos públics d’aquest camí.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button