Esports

L’Associació Nacional de Policies Tutors i el Pollença i Port F.C. Signen un conveni

El projecte per a la millora de la convivència entre els membres del Pollença i Port FC té per objecte el reforç d’actituds positives de tots els usuaris del club (personal tècnic, jugadors i famílies) a través d’accions preventives i informatives impulsades per policies tutors, així com orientar al personal tècnic del club per a la resolució de conflictes entre iguals, establint pautes d’actuació.

El conveni de col·laboració entre l’Associació Nacional de Policies Tutors i el Pollença i Port Futbol Club es va signar el passat dimarts 29 de octubre de 2019 a el camp de futbol del Port de Pollença en presència del president del club esportiu Sr. Gabriel Perelló Cànaves, el president de l’associació, Sr. Rafel Covas Femenia, entre d’altres membres de la directiva del club (Jordi Albis, psicòleg del club i Joan Llobera, coordinador).

El conveni de col·laboració es concreta en els següents objectius:

1º Millorar la convivència entre tots els membres del club que comprenen als jugadors i jugadores menors d’edat, al seu familiars i al personal tècnic.

2n Assessorar i informar els responsables del club, així com al personal tècnic i personal tècnic de suport, de les pautes de prevenció, detecció i intervenció en conflictes entre iguals.

3r Donar suport al club esportiu en el reforç de valors i actituds positives dels familiars dels jugadors i jugadores menors d’edat, tasca que es va realitzant temporada rere temporada des del departament de psicologia del Club.

Per aconseguir aquests objectius es preveu la realització de les activitats que a continuació s’enumeren:

a) Realització de sessions informatives i preventives als responsables del club, personal tècnic i personal tècnic de suport per part de ANAT, amb l’objectiu de tractar els compromisos ètics del Codi d’Ètica Esportiva de les Illes Balears, i les pautes d’actuació en cas de detecció de casos de conflictes entre iguals (menors d’edat), així com accions per prevenir-los.

b) Realització de xerrades preventives per part de ANAT a petició del club esportiu a equips concrets de jugadors i jugadores, amb l’objectiu de prevenir i solucionar conflictes entre iguals (menors d’edat).

c) Suport per part de ANAT al club esportiu en les reunions de pares i mares de jugadors / es menors d’edat que es celebren a l’inici de la temporada, o en totes aquelles en què el club els consideri oportú.

Aquest conveni és un acord pioner a Balears en relació a la col·laboració entre un club esportiu i una entitat formada per agents de l’autoritat, ja que l’experiència dels policies tutors en l’àmbit escolar ha resultat ser molt positiva en la millora de convivència de els centres docents de les illes, per aquest motiu s’ha acordat que l’experiència policial s’estén al món esportiu, sempre des de l’òptica de la prevenció i de la protecció de la infància i adolescència com a eixos principals de la intervenció.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button