MES -ESQUERRAPolítica

Junts Avançam demana la convocatòria d’un ple extraordinari

Tomeu Cifre assegura que l'equip de govern està disposat a arribar a un acord

Junts Avançam demana una sessió plenària extraordinària davant la decisió del Consistori de només celebrar un ple cada dos mesos. Asseguren que aquesta mesura “dificulta la tasca de l’oposició” en tant que no poden controlar i fer un seguiment exhaustiu del treball de l’equip de govern. Han anunciat, també, que convocaran plens tres vegades a l’any, tal com els hi permet la normativa vigent.

Per la seva banda, Tomeu Cifre ha explicat a Som Pollença que des de l’equip de govern no tenen cap inconvenient en arribar a un consens i fer, així, més plenaris. Però, assegura ara el batle, que des de l’oposició “no estan disposats a arribar a un acord” i que “només volen protagonisme”, el que ha qualificat d’innecessari. Així mateix, Cifre ens remarca en diverses ocasions que si entre tots els regidors del Consistori són capaços de conformar un document regulador per les sessions plenàries ordinàries, estan disposats a cedir. Aquest ha de garantir a tots els partits polítics temps per intervenir i tenir, també, la importància que els hi pertoca.

Des de Junts Avançam argumenten que els plenaris han de ser mensuals, cosa demostrada amb fets reals. A la darrera sessió no es van tractar dues de les mocions que formaven part de l’ordre del dia i els tres partits de l’oposició no va poder formular els precs i preguntes que els hi pertocaven. Aquests feien referència a l’actualitat municipal més immediata. Hauran d’esperar dos mesos per poder-ho debatre, intervencions que possiblement, ja hauran quedat obsoletes per la distància temporal.

El grup majoritari de l’oposició proposa tres temes urgents per tractar al plenari extrordinari. Aquest s’han de debatre com més aviat millor. Parlen del protocol d’assetjament per raó de sexe, les licitacions de projectes inclosos al pressupost vigent com són els projectes de la Taverna i del primer pis de l’edifici del Carotti, i aprovar l’execució del pla d’oci municipal.

La petició de celebrar una sessió extraordinària va ser registrada el divendres passat. Junts Avançam s’ha emparat amb la Llei Municipal i de règim local de les Illes Balears, que els permet a la quarta part de l’Ajuntament sol·licitar-la. D’acord amb aquesta llei, el batle, Tomeu Cifre, té quinze dies hàbils per executar la sol·licitud. En cas que no ho faci, la sessió demandada quedarà automàticament convocada.

Pel que respecta a aquest punt, l’actual batle ens ha explicat que l’equip de govern s’estudiarà la proposta i fitxarà una data per la celebració del ple extraordinari. No ens ha pogut avançar el dia concret. L’únic que ha afirmat és que serà al mes de novembre.

Tomeu Cifre explica el perquè d’un plenari cada dos mesos

Durant la conversa que ha mantingut aquest matí Tomeu Cifre amb Som Pollença ha explicat els motius que va portar a l’actual equip de govern a celebrar un plenari ordinari cada dos mesos i no un cada mes com és habitual. Ja fa quatre mesos que van prendre la decisió.

Van adoptar la mesura davant la impossibilitat administrativa de fer front a les nombroses mocions que presentaven des de l’oposició, algunes de les quals no eren d’urgència. Van optar per reduir el nombre de sessions plenàries. Així, cada una dura una hora més i gaudeix d’un contingut polític molt més dens. Amb el nou mecanisme, cada partit polític disposa del temps necessari, però limitat, per intervenir i debatre.

Tomeu Cifre és partidari que totes les formacions polítiques que estan dins l’Ajuntament arribin a un acord. Ara bé, recorda que quan es va adoptar aquesta nova mesura, es va oferir a l’oposició la possibilitat d’entendre’s i disminuir la tensió. Però aquests no van estar disposats.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button