Natura

Arriba Uber Boat a les illes?

La possibilitat que arribi aquest tipus de transport a les illes genera molts dubtes

Segons publica el Majorca Daily Bulletin, diari de notícies sobre Mallorca en llengua anglesa, l’agència Uber ha arribat a Mallorca no sols per competir amb el sector del taxi.

Així, aquest portal informatiu plenteja que Uber llençarà un projecte de transport per via marítima amb un format prou similar a com funciona amb els vehicles de carretera: Uber boat.

Amb reserva anticipada de 45 minuts, un servei de recollida a qualsevol lloc que ho permeti amb un mínim d’ocupació de tres places i un màxim de vuit. A més, el preu serà variable depenent de l’hora de la reserva i la distància del recorregut per fer la recollida. Aquest tipus de servei és un sistema que ja està implementat a altres indrets on l’interés per arribar a zones costaneres és un atractiu de rellevància turística, com per exemple a grècia.

Així doncs, seria possible arribar a cales de difícil accés com Cala Figuera, Cala en Feliu o Cala en Gossalba. Amb un servei anàleg al que ofereix un taxi, arribariem carregats amb les nostres geleres i motxilles per via marítima a aquests indrets i ens vendríen a cercar amb aquest període mínim d’antelació de 45 minuts amb els que cal avisar.

Vist així, pot presentar certes aventatges. No obstant, també apareixen molts dubtes i inconvenients.

No provocarà això una massificació de qualsevol recó de l’illa encara més intensiva, si és que es pot? Aquests petits amagatalls ocults que abans sols coneixíen els Mallorquins locals, que ja han estat exposats a tots els públics via instagram o similar, ara podrien esser col·lapsats de qualsevol pagador d’Uber Boats.

En principi, es pot considerar que és just que qualsevol persona del món pugui visitar llocs meravellosos com aquests que els mallorquins hem pogut gaudir tota la vida. Però no fomentarà això la destrucció sistemàtica d’aquests indrets? Que devenguin plagats de la brutícia i plàstics, complements que pareixen ja esser connaturals als éssers humans.

No fomentarà que aquests petits secrets, cosa per la qual ténen el seu encant, perdin aquesta condició?

No es col·lapsarà el trànsit marítim? No estarem contaminant més? Com passaràn aquestes llanxes ràpides per aquesta badia ja infestada de vaixells?

Les preguntes que deixen de resoldre l’aparició d’aquestes novetats no deixen de ser infinites i inquietants.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button