Eu MollGastronomia

Bar Neptuno, història i llegat familiar a l'hostaleria del Moll

El Bar-Restaurant Neptuno és un dels clàssics de la hostaleria pollencina al Moll

Sabíeu que el Bar-Restaurant Neptuno fou un dels primers bars del Port de Pollença? I que fou el primer en tenir cervesa a pressió? I el primer en fer hamburgueses?

Doncs sí, tot això i més ha passat a aquest local del Port de Pollença, fundat el 1974 a una antiga casa mallorquina de la segona línia del Moll. A prop del Moll vell i a les voreries de la Plaça Miquel Capllonch (C/ del Migjorn, 8), es troba a un dels centres neuràlgics del turisme, a un carrer ple de restauradors.

El Neptuno fou d’ençà que es fundà una taverna marinera freqüentada tant per pescadors i treballadors d’hostaleria, habituals per fer-hi un refrigeri, com per turistes. I coneixent la seva història, hi han passat turistes ben especials.

Un lloc amb història, i amb un premi a la “Mejor Cafetería de España”

El Bar-Restaurant Neptuno fou tot un bar pioner a Pollença i a Mallorca. No poca gent major ens ha parlat de les llargues cues que es formaven des del bar al Carrer Joan XXIII per esperar un lloc per a fer-hi un variat. O per menjar-hi musclos a la marinera i els seus famosos pintxos de calamars.

Venia gent de tot mallorca a menjar els nostres pintxos de calamar. Féiem plats on deixàvem triar l’assortit de tapes als clients i als turistes, poc acostumats, els encantava.

Joana Ochogavía Crespí, antiga cuinera, fundadora del Bar Neptuno i mare de l’actual propietari

Però no només són les llargues cues i les saboroses tapes el que pot contar la història del Neptuno. En Martí Luis i na Joana Ochogavía, emprenedors d’aquest llarg llegat familiar, ens relaten com en aquella època d’esplendor del Port de Pollença, al Neptuno hi acudiren una llarga llista de celebritats. Del món del futbol, jugadors i comentaristes com: Mario Kempes, Lluís Canut o Hristo Stoichkov.

I fins i tot representants de l’Estat: la Infanta Cristina i qualque ministre acudiren al bar en les seves freqüents visites a Formentor i el Port de Pollença. En altres temps, la visita de personatges il·lustres era més que habitual als estius del Moll, i als seus restaurants.

La Infanta va venir un parell d’anys seguits, era molt simpàtica i li encantaven les nostres tapes

Martí Luis Bennàssar, fundador del Bar Neptuno

Aquells, eren uns temps que el Neptuno ens fa recordar; per l’ambient mariner i, sobretot, pels plats que torna a oferir a dia d’avui: una ample selecció de tapes casolanes i paelles que ja tornen a tenir èxit entre els clients tant locals, com visitants.

Amb aquesta idiosincràsia, aconseguí als anys 90′ recollir a Barcelona el premi atorgat a les 20 millors cafeteries d’Espanya d’entre una selecció de 500 bars i cafeteries de l’Estat.

Neptuno recupera les tradicions, i els sabors

Després d’una interrupció en la propietat del bar per part de la família, el 2020 la família recuperà la regència del local. Amb una estima per l’hostaleria que mai els va allunyar de l’ofici, ara el Neptuno ha tornat a les seves arrels.

Amb un equip de pollencins tant de cambrers com de cuiners, a la barra hi tornen a seure els pescadors del Port de Pollença i, a la cuina, hi tornen a sortir els plats d’aquells temps.

Pop Mallorquí, selecció de paelles i un ample assortit de tapes per triar

Productes marienrs de qualitat i de proximitat és la gastronomia que ofereix el restaurant Neptuno. Comprant el pop mallorquí als mateixos mariners que freqüenten el bar, les tapes com el frit de pop o el pop a la gallega són un ‘must’ a tastar a aquesta renovada taverna.

Paelles de marisc, mixtes, de xoriço i pels més selectes, de carabiners i “zamburiñas” són els arrossos que ofereix el restaurant, que són l’especialitat. D’altre banda, una variada selecció de les tapes més clàssiques han portat a l’èxit la seva cuina entre turistes i locals: pilotes, croquetes, ous amb tumbet, patates braves… i tot casolà. Desde la recepta pròpia dels arrebossats fins a la salsa coenta de les braves.

Altres plats estrella són el fish and chips, amb una recepta secreta que aconsegueix un arrebossat cruixent i saborós, i les ‘carrilleras‘ amb salsa, sumptuoses i ben aconseguides.

Com a complement gastronòmic, el Neptuno ofereix també berenars de tot tipus: ous benedict o remenats amb torrades, english breakfast, torrades…

El Bar Neptuno retorna a una essència perduda a l’hostaleria mollera amb un producte de qualitat; tradicional, i un tracte proper i de poble. Els trobareu oberts tots els dies manco els dijous, per descans del personal.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button