MunicipiNatura

Augmenten lleugerament les reserves hídriques a les Illes Balears i Mallorca lidera el repunt

Malgrat l'increment, el 91,9% del territori es troba en prealerta per sequera

Les reserves d’aigua a les Illes Balears han registrat un lleuger increment durant el mes de gener, segons les últimes dades facilitades pel Govern de les Illes Balears. L’augment, tot i ser moderat, representa una millora significativa en comparació amb el mateix període de l’any anterior.

Les xifres varien per illa, però en conjunt les reserves han passat del 53% al 54%, indicant una tendència positiva en la disponibilitat d’aigua a la comunitat. Mallorca lidera aquest repunt amb un increment de les seves reserves del 54% al 56%. Per contra, Menorca ha experimentat una lleugera reducció del 54% al 52%, i Eivissa ha sofert una caiguda més notable, passant del 43% al 39%.

Algunes zones, com Artà, Migjorn, Pla, Menorca i Eivissa, han experimentat descensos en les seves reserves, mentre altres com Manacor-Felanitx, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord i Sud, i Formentera, han mostrat augments.

Pel que fa a l’alerta per sequera, el 91,9% del territori es troba en prealerta, amb només la regió de Tramuntana Nord mantenint una situació de normalitat.

Malgrat que les Illes Balears han experimentat un increment en les precipitacions, registrant una mitjana de 66,8 litres per metre quadrat, superant la mitjana històrica, les temperatures han estat més altes del que és habitual, amb una mitjana de 12,2ºC, suposant una anomalia de +1,7ºC respecte a la norma.

Aquests canvis en les condicions meteorològiques i hidrològiques destaquen la importància de la gestió responsable dels recursos hídrics i la necessitat de mantenir mesures de conservació per garantir la sostenibilitat a llarg termini.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button