Meteorologia

Una densa boira envaeix la costa

La situació encara es mantén a hores d'ara

Una densa boira ha envaït avui migdia la costa pollencina. Una estampa poc habitual en un dia solejat i a aquestes altures del dia, que encara segueix ben present a hores d’ara.

El més normal és que la boira s’esvaeixi amb l’augment de la temperatura quan avança el dia. No obstant, aquest fenòmen no ha succeït així ni a les voreres de mar de Pollença ni a molts indrets costaners de les Balears, com podeu observar a aquest vídeo.

Imatges del Port de Pollença avui a les 15.00h

Això és degut a l’agut contrast de temperatures: la temperatura de la mar es troba al voltant dels 15 graus centígrads, mentre que la temperatura de l’aire ha pujat notablement els darrers dies.

Així, degut a aquests canvis bruscs de temperatures, sumats a vents més freds que han arribat del nord. S’ha produït, aleshores, un fet conegut com inversió tèrmica: les temperatures de més baixes altures s’han conservat més baixes, i les de més altes altures com puigs, cims i indrets més elevats han ascendit.

Essent que l’aire fred pesa més que el calent, la fredor s’ha mantingut a les baixes cotes d’altura. A més, la boira fa que aquestes més baixes temperatures es conservin, fent així que la brisa al Port de Pollença i la Cala de Sant Vicenç es conservi més freda a hores d’ara.

Aleshores, aquesta boira que encara perdura s’ha conservat amb més densitat. I hi ha hagut interrupcions marítimes arreu de les Illes. I ens ha deixat aquesta curiosa estampa.

A banda d’això, és notable l’esclat anticipat de la primavera. Que podem observar amb la presència de pol·len i el relatiu augment d’insectes pol·linitzadors, i amb la vegetació ja florida.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button