Eu Moll

Bunyols solidaris al mercat del Moll

Avui, dimecres i com sempre mercat al Port de Pollença, aquest ha tingut un toc especial amb motiu de la propera festivitat de les Verges.

I és que l’associació AFAMA, amb alguns dels seus usuaris, han aprofitat la ocasió i la proximitat del 21 d’octubre (dia que es celebra la festivitat de la Patrona de les Verges) per acostar-se a la plaça Miquel Capllonch per fer bunyols.

Amb recaudació a benefici de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alezheimer, oferiràn avui al Moll, ben al centre de la rosa dels vents de la plaça, venda de bunyols i d’un número de loteria nacional.

Per suposat, una saborosa recepta i les millors bunyoleres i bunyolers.

La festivitat de les Verges és un dia que es celebra arreu d’Europa. I commemora el nom de Santa Úrsula, una jove que a l’Edat Mitja volgué convertir-se al cristianisme amb la promesa de guardar per sempre la seva castitat. El papa li concedí els vots a Roma. Però a la tornada a la seva terra fou atacada pels Huns. Un rei s’enamorà d’ella, i ella es resistí a entregar-s’hi, per la qual cosa fou sotmesa a martiris. Així, retent-li reconeixement, a molts indrets de tradició cristiana es celebra aquest homenatge a la seva figura.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button