Eu MollMunicipi

Per què el canvi de sentit del Carrer Formentor del Moll?

El passat 5 de març es produí el canvi de sentit de trànsit a aquesta artèria principal del Moll

Tot just fa 22 dies que es produí el canvi de sentit al Carrer Formentor del Port de Pollença.

Un canvi al qual ha costat acostumar-s’hi a la gran majoria de “mollers” i pollencins. Molts, durant aquest temps, no han entès el perquè dels motius i en aquest artícle ens disposam a analitzar-ho. Joana Aina Campomar, delegada del Moll, declarà a aquest mitjà les següents paraules quan li preguntàrem sobre quins eren els motius:

Pacificar aquesta via per fomentar que sigui més amable pels vianants i impulsar activitat comercial. L’aparcament en aquesta via és mínim. Per tant, millor si la gent que cerca aparcament ja entra per la via de circumvalació, carrer Tramuntana i avinguda Bochoris. Són només 400 metres de primera línia i 200 metres de plaça

Joana Aina Campomar

Es celebrà una tensa reunió amb comerciants i alguns veïnats

Segons poguérem esbrinar al seu dia, tingué lloc una reunió al l’escola Miquel Capllonch on s’hi congregaren alguns veïns i comerciants que fóren citats (no sabem quin fou el criteri per citar els ciutadans), i varis representants del govern: batle, regidor de mercats, regidora de policia, regidora de medi ambient i representants de la Policia Local.

En aquesta reunió, es declarà per part de les autoritats que el carrer reviuria una rennovació: s’hi afegiria més il·luminació, es renovarien cossiols i es plantarien plantes de temporada per donar color. Aquestes mesures respondrien al context de voler que el carrer sia més transitat per turistes i consumidors i es faci mes agradble als ulls, alhora que més transitable degut al descens del trànsit.

Per la seva banda i pel que se’ns ha informat, havent-hi moments de discussió, els veïns posaren en dubte l’aspecte que podria presentar el carrer de nit, car és la part del darrere de molts restaurants i, com sabem, els vespres es treuen basures, els dia de recollida de cartró hi ha grans munts de reciclatge i les olors de les cuines poden fer el passeig poc agradable.

La següent imatge correspon a l’agost de 2023:

A banda d’aquest contrapunt, els veïns també al·legaren que era arriscat fer aquesta prova per les possibles pèrdues econòmiques que podia provocar als comerciants. I també, referent a la circulació, que als autobusos i camions de grans dimensions els costaria maniobrar a la sortida que dona a al carrer Joan XXIII i, finalment, que als estrangers que vinguin a visitar el poble i arribin a la rotonda dels antics Gelats Valls els costarà massa feina tornar arrere i entrar al moll, havent-se de situar buscant pàrquing massa enfora.

En definitiva, la intenció del consistori amb aquest canvi de sentit podria esser positiva si es complissen les premisses de les quals parteixen. Segons es digué, la prova es sometria a una segona reunió, de la qual no se’n han tingut més notícies, i s’avaluaria de nou la situació abans del juny.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button