Eu Moll

El Carrer Formentor reclama rigor i democràcia. I El Moll, mà de metge

A dia d’avui, el Carrer Formentor segueix essent el punt calent de la polèmica municipal. Les xarxes socials treuen fum al respecte i al carrer, tant del Moll com de Pollença, el tema està “en boca de tots”.

El que queda clar és que quan es prèn una decisió que es preveu controvertida, s’ha de prendre amb rigor i dades a la mà. I sobretot en el plà polític i encara més, municipal, degut a la seva proximitat amb la ciutadania: amb transparència i democràcia.

El millor rigor tècnic no s’ha aconseguit, car com es va explicar en la primera i fins ara única reunió entre membres de l’ajuntament i veïns, l’elaboració d’un informe rigorós ascendia a una xifra de més de 20.000 euros. Amb aquest cost tan elevat, s’encarregà l’informe a la Policia Local, el qual es pot considerar una institució no especialitzada en aquest sentit. Per això, les queixes en torn a que furgons de taxi i autocars hagin de descarregar els seus passatgers per la banda on circulen la resta de vehicles i no de cara a la vora-via prenen rellevància. Així com les dificultats de maniobra i la saturació del carrer Joan XXIII.

Però una altre qüestió que indigna la ciutadania és que aquestes mesures no es prenguin amb el consens popular. Sense transparència ni consulta prèvia a la ciutadania, sinó que amb una reunió informativa un cop presa la decisió. Una decisió com aquesta és, sense dubte, una oportunitat per consultar al poble on aquest vol realment que vagin els seus diners en una forma democràtica i directa, més enllà de les decisions que puguin prendre els representants electes. I, així, es podria fer amb una altre gran quantitat d’inversions i esforços, ja que la pròpia ciutadania reclama constantment per vies extra-oficials com les xarxes que s’arreglin qüestions que consideren més prioritàries: enllumenats, mal estat de les vies i vora-vies, neteja, retirada d’arbres caiguts, poda de vegetació, etc.

L’ajuntament reacciona vers les crítiques

A dia d’avui, l’equip de govern ha publicat la presa de consciència i voluntat de consens amb la ciutadania per la seva part, anunciant les següents accions:

  • Sol•licitar a la Policia Local de Pollença els informes de mobilitat de la zona.
  • Sol•licitar a l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pollença un informe sobre aquesta qüestió en el marc global del Port de Pollença.
  • Sol•licitar als comerciants i ciutadans de la zona les seves propostes referents a aquest tema.
  • Realitzar reunions amb diverses entitats del municipi per analitzar la situació i escoltar les seves opinions: Associació de Veïns del Port de Pollença, Associació de Comerciants de Pollença, Associació Hotelera de Pollença, Associació de Taxis de Pollença i Arrels Marines.

Així mateix, la delegada del Moll envià una carta a un dels mitjans de comunicació del municipi per tal d’expressar les seves bones intencions.

No obstant, les sol·lucions que reclama la ciutadania requereixen concreció i rapidesa degut a la proximitat de l’auge de la temporada turística, recalcant que la presa de decisions ha de ser ràpida. Per aquest motiu, els propis ciutadans han posat en marxa una recollida de signatures.

Recollida de signatures

De motu propi, els ciutadans han començat una recollida de firmes que asseguren està rebent un suport ample amb reclamacions vers els següents punts:

La imatge del Port de Pollença, degradada des de fa molts d’anys

Aquesta polèmica treu a relluïr l’aspecte de brutícia i deixadesa que desprèn el Moll des de fa tants anys. Si bé la intenció d’aquest canvi de sentit comprenia la voluntat de fer més amable pels vianants els seus passeigs, aquesta decisió no ha fet més que tornar a posar-ho en evidència.

Si en el marc d’aquesta decisió el que es volia era donar millor imatge, el que s’hauria de fer és començar per rentar la cara a aquest indret del municipi. Les mancançes en la neteja són problemàtiques i un fet que es perllonga any rere any, tot i esser una qüestió de difícil solució; com ja vam descriure en aquest mitjà i que podeu consultar a aquest enllaç.

Re-dirigir el trànsit cap al carrer Joan XXIII suposa també fer aparcar més cotxes en una via que presenta la següent degradació, tal i com denuncià TOTS-El Pi fa unes setmanes:

No obstant, cap equip de govern ha fet res per sol·lucionar aquests dèficits des de fa ja moltes legislatures, tal i com demostren les imatges.

La millora de molts aspectes del Moll està prevista als pressuposts i algunes accions vers el clavegueram s’han duit a terme. Però s’acosta la temporada turística i, un any més, l’estat que presenta el Port de Pollença és de degradació.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button