Eu MollMunicipi

L’AHP trasllada a Costes, Ports i a Medi Ambient la qualitat de les aigües de la badia de Pollença

L'Associació assenyala que des de Demarcació de Costes "no tenen intenció de fer cap actuació" però des de Ports IB tenen "predisposició"

Fa unes setmanes, us explicàvem la problemàtica de la qualitat de les aigües de la nostra badia. Ara, l’Associació Hotelera de Pollença ha dut a terme diverses gestions en relació amb la qualitat de l’aigua de la badia de Pollença. Ho ha fet arribar a Demarcació de Costes en Illes Balears, a Ports de les Illes Balears i a la Conselleria de Medi Ambient.

En el cas de Costes, van fer arribar a la Cap de Costes, Almudena Domínguez, la preocupació per “la crítica situació de la Badia de Pollença, cada vegada més deteriorada com a conseqüència, entre altres factors, dels fondejos no autoritzats i no controlats”, afirmen des de l’Associació hotelera.

Per part de la Cap de la Demarcació de Costes, expressen, “si bé és conscient de la problemàtica, nega qualsevol competència en la regulació dels fondejos, assenyalant que l’única cosa que li competeix és la potestat de sancionar les embarcacions per l’ocupació sense autorització”. Tot i això, ha assenyalat que “no té intenció de fer cap actuació, ja que considera que és molt difícil acreditar que una embarcació ha estat més de 24 hores fondejada i que, en qualsevol cas, les sancions que podria imposar són d’escassa quantia (es calculen en funció de m2 de mort)”.

Des de l’AHP qualifiquen la conversa amb Domínguez com a “molt decebedora donada la manca d’implicació per part de la Demarcació de Costes, que en lloc d’assumir la seva competència en la matèria va derivar la responsabilitat a la necessitat de realitzar una regulació autonòmica per regular els fondejos”.

Donada la negativa de Demarcació de Costes, es varen posar en contacte amb la directora gerent de Ports IB, Cristina Barahona. On insisteixen que la competència “és de la Demarcació de Costes i no és competència de Ports, en ubicar-se els fondejos en zona no portuària”. Segons expliquen des de l’AHP, la Directora de Ports IB va traslladar-los que “és conscient de la problemàtica i que també li consta que fa uns quants anys es va intentar regular els fondejos, però el projecte no va tirar endavant perquè la Conselleria de Medi Ambient va emetre un informe desfavorable al projecte presentat per al RCNPP”.

Per aquest motiu i donada la “predisposició per part de Ports IB”, l’Associació Hotelera de Pollença ha instat a la directora perquè conjuntament amb la Demarcació de Costes i la Conselleria de Medi Ambient uneixin “esforços per cercar una solució de consens”. En principi, es durà a terme una reunió entre Ports IB, Demarcació de Costes i la Conselleria de Medi Ambient a principis de setembre, comenten.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button