Eu MollMunicipi

Desistiment total i absolut de les funcions de Costes respecte a la Badia de Pollença

Demarcació de Costes només inverteix a les Illes Balears una tercera part del que recauda

Tal i com ja veníem anunciant fa uns dies, l’Associació Hotelera de Pollença va traslladar a Demarcació de Costes, Ports de les Illes Balears i a la Conselleria de Medi Ambient, la preocupació davant la qualitat de les aigües de la Badia de Pollença.

Des de Costes no tenen intenció de fer cap actuació per cercar-hi una solució.

Associació Hotelera de Pollença

Però més enllà d’això, la problemàtica no acaba aquí, ja que com explicavem fa unes setmanes, a la Badia de Pollença són moltes les embarcacions que estan fondejant de forma il·legal en els diferents morts que hi ha per la zona.

Davant aquesta situació, Demarcació de Costes sembla no fer la passa per a tractar de posar punt i final als diversos problemes que afecten a la Badia ja que, com algunes fonts ens han fet arribar a Som Pollença, “Costes ja ha dit que no farien res amb els fondejos. Tenen constància que són il·legals però no val la pena posar multes ja que són minses i no compensa la feina que això comporta”. És a dir, hi ha un desistiment total i absolut per part de l’organisme de les seves funcions respecte a la Badia de Pollença.

Demarcació de Costes no inverteix tot el que recauda de les concessions i autoritzacions

Per altra part, aquests dies s’ha sabut que, a més de la situació ja explicada, Costes, l’organisme encarregat de gestionar el litoral no portuari de les Illes Balears, no inverteix tot el que recauda a través de les concessions i les autoritzacions de domini públic marítim terrestre. És a dir, només inverteix a les Illes una tercera part del que reb; la resta se’n va fora de Balears.

Així, segons les xifres aportades pel Ministeri per a la Transició Ecològica, Costes va recaudar al 2019 un total de 4.5 milions d’euros procedents de les autoritzacions i 4.4, gràcies a les concessions. No obstant, la inversió d’aquest organisme s’ha anat reduint amb el pas dels anys, fins al punt que la que es té prevista de cara a aquest 2021, es situa al voltant dels 2.8 milions dels quals, segons consta en els Pressuposts Generals de l’Estat, 800.000€ seran destinats a noves infraestructures; 560.000€ a actuacions per al control de la regressió de la costa, la protecció i la recuperació de sistemes litorals i dotacions per l’accés al mar; 1.32 milions per reposar infraestructures i uns 300.000€ per a altres projectes.

Davant això, molts han descrit la situació com a “molt greu”, ja que qui té les competències per actuar i fer front a problemes com els que tenim a la Badia de Pollença, no actua, i això no fa més que preocupar als pollencins.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button