EconomiaMunicipi

Com afectarà la tornada de Balears a la llista ‘ambre’ del seu semàfor COVID?

El sector turístic del municipi reacciona a les primeres hores de la nova mesura del Govern britànic

Aquest dimecres el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, després de conèixer la decisió del Regne Unit de passar a les Balears a la seva llista ambre de viatges de risc per la Covid-19, que «no hi ha perjudici»i ha indicat que les Illes segueixen sent «un destí segur».

Amb la tornada a la llista, els britànics que s’hagin vacunat amb pauta completa no haurien d’aïllar-se en venir a les Illes. Cal recordar que les Balears van ser incloses en la llista verda de viatges de risc per la Covid-19 del Regne Unit el passat 24 juny, quan presentaven una incidència acumulada menor a l’actual, que se situa catorze dies en 374 casos per 100.000 habitants.

A Pollença, en aquesta ocasió hem parlat amb el sector de l’habitatge turístic i de l’hoteleria. Des d’una agència pollencina de turisme ens han explicat que amb el semàfor en ambre “encara no hem notat moltes cancel·lacions, però perquè la mesura només té un dia”. El que sí que han notat, ens expliquen, és una total “incertesa”, “ens demanen què passarà”.

Des de l’agència ens conten que hi ha, principalment, dos tipus de turistes d’ençà de la nova mesura imposada pels britànics: la gent que “té moltes ganes de venir i no tenen cap classe de problema i els que demanen molt i no volen pagar la part que els falta de les seves vacances per la incertesa”. A més, també n’hi ha d’altres que “no es volen arriscar i directament han cancel·lat, però, de moment, són pocs“.

També ens diuen que “és prest per dir-ho, però de segur aquesta situació afectarà”. “Per molt què es digui que és un destí segur, els mitjans de comunicació escandalitzen“.

Per altra banda, des del sector dels hotels del municipi, un hoteler del Port de Pollença ens ha comentat que “estem realment preocupats, el semàfor ambre pot arribar a ser un bon desastre”. Però, per al moment, no s’han fet moltes cancel·lacions; “és prest”. “Creim que si cancel·len, ho faran els no-vacunats, que són qui haurien de fer quarantena en tornar al seu país”.

Mentrestant, ambdós sectors seguiran a l’espera davant la incertesa de la situació sanitària; tan variant d’una setmana a una altra.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button