EconomiaEu MollMunicipi

Reactivació turística a Pollença: Arribada del turisme britànic

L'evolució negativa en la incidència acumulada a Regne Unit podria suposar la frenada d'aquest ressorgiment

La crisi sanitària ha frenat molt el turisme, un dels motors de l’economia espanyola. El 2020 l’arribada de visitants estrangers va caure un 77%. Gairebé 65 milions de turistes menys respecte a 2019, el que va suposar la pèrdua d’uns 72.000 milions d’euros en ingressos, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El 2020 es considera el pitjor any de la història per a aquesta activitat, segons l’Organització Mundial de Turisme (OMT).

Després de mesos de letargia i malgrat les grans incerteses que segueixen envoltant la temporada, les urbanitzacions turístiques de l’illa comencen a recuperar. A poc a poc, també els hotels de la zona nord estan vivint una recuperació de l’activitat sense pressa, però sense pausa que avança paral·lela a les bones dades epidemiològiques.

A partir d’avui, 30 de juny, les platges de les Balears ja esperen als turistes britànics. És l’únic territori espanyol que el Govern del Regne Unit ha afegit a la llista de països segurs, el que evita que a partir d’avui els britànics que vénen hagin de guardar una quarantena en tornar. Això si; han d’entrar amb els mateixos requisits que els altres turistes, de qualsevol país que vulguin visitar Espanya. És a dir, que necessitaran una PCR negativa o haver completat la pauta de vacunació.

Per als negocis i establiments, com és el cas de Cabot Hotels que es permeti venir als turistes britànics és el millor dels alleujamets.

“El mercat britànic és clau i si el nivell de reserves segueix així dóna per obrir hotels”

Paco Sánchez, Director Comercial CABOT HOTELS

Paco Sánchez, director Comercial del grup hoteler, ens explica que “la cosa s’està reactivant, el nivell de reserves des del mercat britànic és guapo, demà dia 1 obrim el Cabot Romantic i els pròxims dies sabrem quan obrirem el Pollença Park i Las Velas“.

El Govern Central, davant el temor que es descontroli la situació sanitària per l’arribada en massa de viatgers, ha tornat a posar uns requisits mínims d’entrada als britànics per intentar mantenir a retxa els contagis. El motiu és l’evolució negativa en l’incidència acumulada a Regne Unit, on en les darreres setmanes han superat els 150 -per cada 100.000 habitants- en 14 dies. A més, també hi ha inquitut pel megabrot de Mallorca, brots vinculats a viatges de fi de curs a l’Illa on els casos derivats ja superen els 1.500 contagiats. Sánchez ha comentat que aquests dies amb dita notícia han notat “un poc de frens a les reserves diàries”.

És per això que el director Comercial de Cabot Hotels ens ha contat la seva preocupació davant el que podria suposar la frenada de la reactivació: “tenim por que ens llevin el semàfor verd; seria un desastre”.

Tot i això, si els turistes britànics segueixen venint durant aquests mesos “la cosa anirà bé progressivament i es veurà una reactivació”. Quant a les previsions d’aquesta temporada Sánchez ens ha dit que esperen “reserves de last minut i si, ens deixen fer feina, fer-ne fins octubre-novembre; així la temporada se salvarà”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button