MunicipiPollença

Diumenge de mercat: Com viuen la pandèmia els “placeros”

Xerram amb diferents sectors de comerciants ambulants sobre la situació actual

Des de temps immemorial cada diumenge es fa al nostre poble un mercat de productes agroalimentaris a la plaça Major. Actualment i a causa de la situació sanitària, també ocupa altres indrets de la població, com la plaça de ca les Monnares i altres carrers adjacents com el carrer de Pius Xi, el carrer Alcúdia o Via Pollentia. Així hi ha més espai i menys risc d’aglomeració. A aquests carrers també es posen a la venda tots tipus de productes. Es pot dir que l’assistència de venedors a Pollença és gran, com també ho és la de compradors, que transcorren els plàcids i calorosos passejos de diumenge des d’autòctons fins visitants.

Cada diumenge, entre les 8.00 i les 13.30 hores, se celebra el mercat a la vila al centre del poble. Avui, hi trobem centenars de punts de venda en els quals hi podem descobrir productes d’alimentació, artesania, calçat, roba, plantes, joies i molt més. 

Els venedors, esperançats davant el context sanitari

Els comerciants que viuen dels mercats dels pobles -com qualsevol altre sector-, han hagut de lluitar per sobreviure en aquest context de pandèmia derivada pel conegut virus. Avui ens hem acostat al mercat de Pollença per demanar als “placeros” com estan vivint aquesta reactivació i desescalada, cada vegada amb més frenes com una de les darreres; imposada pel Govern britànic.

Comerciants locals i de tot Mallorca, fan ruta pels mercats de l’illa per poder seguir vivint d’aquesta bonica professió. Des del sector de l’alimentació, ens han dit que estan “contents perquè a pesar de tot allò que ha passat i està passant hem tengut moments molt difícils. Però al mercat segueix venint molta gent al final del matí”. Referent al tipus de clientela que tenen, ens diuen que “hi ha turistes, cada vegada se’n noten més, però venen molts clients pollencins a fer la compra per un parell de dies”.

Per altra banda, al sector de les joies, ens han explicat que “els nostres clients, sobretot aquest mes, són estrangers, els locals miren més i no compren tant”.

Pel que fa al tèxtil, ens han explicat que “es nota que la gent no surt tant i menys amb el repunt de casos que ha tengut les darreres setmanes Pollença”. “Nosaltres tenim clients tant turistes com d’aquí”, diuen.

Cada paradeta opina d’una manera o una altra, però el que coincideix és la “por i la incertesa” què la reactivació i desescalada aturi en sec. Així i tot, alguns coincideixen amb una mateixa paraula: esperança. Esperança que tot segueixi, com a mínim i en el pitjor dels casos, com ara. “Esperem que els casos actius a Pollença -i per tot- baixin i poder seguir fent el que més ens agrada i tenir una temporada mitjanament decent”, ens conten.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button