Economia

Darrer dia per canviar pessetes per euros

El plaç per fer el canvi finalitza demà 30 de juny

Des de l’1 de gener de 2002 a Espanya fem servir l’euro com a moneda única en substitució de la pesseta. L’euro està en circulació en 19 dels 28 països membres de la UE i s’estima que, diàriament, el fan servir 338 milions de persones.

Adoptar l’euro va significar abandonar la nostra moneda local a Espanya, la pesseta. I com triar és renunciar, els espanyols vam haver de desfer-nos el 2002 de les nostres pessetes i començar a pensar en una altra unitat monetària, l’euro. Si ets dels que encara guarda pessetes en una guardiola moneder, bossa o joc de taula, encara ets a temps de desfer-te d’elles.

On canviar-les i quan?

Si vas al teu banc amb la teva bossa plena de monedes d’una pesseta no et van a fer cas, ja que ells ja no ofereixen aquest servei. Així que hauràs de recórrer al Banc d’Espanya, on a Mallorca tenim la sucursal a Ciutat al Carrer de Sant Bartomeu, 16. El límit per canviar les pessetes és fins demà dia 30 de juny a les 14.00 hores, sense requeriment de cita prèvia. Això, ha provocat grans cues de gent que vol canviar les seves velles monedes i bitllets. Si ets dels que les guarden; encara hi ets a temps!

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button