EconomiaMunicipiTurisme

Regata d’Altura a la Badia de Pollença

S'espera que aquesta regata representi un benefici econòmic pel municipi

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Pollença vol dinamitzar l’economia municipal incentivant-la amb esdeveniments com la propera Regata d’Altura en la que els vaixells participants fermaràn les amarres al Reial Club Nàutic del Port de Pollença.

Des d’aquesta àrea, es veu amb bons ulls l’organització d’esdeveniments nàutics com aquests degut a que és un incentiu, com diu Antoni Cànaves (regidor de l’Àrea d’impuls econòmic) ‘desestacionalitzador’ del turisme de Pollença, a més de ‘sostenible’.

Aquesta regata tindria lloc al municipi al mes de maig, del 17 al 20, i s’espera que l’arribada dels tripulants d’aquestes embarcacions i els possibles atrets per l’esport nàutic puguin representar una circulació de diners en relació a l’oferta complementària que pugui haver-hi al municipi (restaurants, comerços, etc.)

Es valora positivament, en aquesta regata, que els vaixells competeixin a vela. Amb la qual cosa, l’impacte mediambiental referit a les emissions degut a carburants seria zero.

Entorn aquests dos eixos: la possibilitat que aquestes regates es realitzin no sols en els períodes estivals, sinó també a altres estacions on aquí el turisme s’estanca i els locals comercials i restaurants tanquen, i que les activitats realitzades no deixin una petjada mediambiental que perjudiqui el benefici, el govern municipal vol potencial la nàutica com valor turístic de qualitat.

A continuació, el comunicat íntegre de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Pollença:

Comunicat àrea de Turisme de l’Ajuntament de Pollença; Regata Badia Pollença del 17 al 20 de maig 2024

El passat divendres 13 d´octubre,  l’Ajuntament de Pollença, a través de l’àrea de Turisme va assistir al Saló Nàutic de Barcelona a la presentació de la XXVI  edició de la Regata Badia de Pollença de la que n’és col·laborador. Aquest esdeveniment  promou que Pollença es vesteixi de blau, ja que està emmarcat dins l’estratègia de dinamització que està duent a terme Pollença amb l’objectiu de promocionar la nàutica com a producte turístic de qualitat, sostenible i destacionalitzador.

El regidor d’Impuls Econòmic i Turisme, Antoni Cànaves, va destacar que a Pollença una de les bases principals de la nostra economia és l’activitat turística i dins d’aquesta un component que pot ajudar a allargar la temporada, diversificar i qualificar l’oferta turística, és el turisme nàutic i esportiu,  que a més  a més es respectuós amb el medi marí ja que es promou la navegació a vela.  Però també cal considerar, que el turisme nàutic compta amb un enorme potencial que revaloritza l’oferta turística, diversificant i qualificant la franja litoral, atraient al segment interessat en les activitats nàutiques i produint l’increment general de l’oferta complementaria de restauració, comerços, etc.).

La importància de potenciar el turisme nàutic prové de la pròpia necessitat de millorar i qualificar l’oferta turística.

En aquesta pròxima edició la Regata Badia de Pollença celebra el seu XXVI aniversari. Amb sortida prevista el divendres 17 de maig 2024 des de Port Ginesta, a Barcelona, i arribada enfront del Real Club Nàutic de Port de Pollença, presenta un recorregut de 104 milles nàutiques, que inclouen la travessia de la Mar Balear i l’accés a Mallorca a través de l’imponent cap Formentor.

Com sempre, la regata coincideix amb la segona pasqua, festiu laboral a Barcelona, per la qual cosa bona part de la flota disposa d’un llarg pont per a gaudir de la navegació i de les meravelloses cales del nord de Mallorca.

El programa inclou la tradicional barbacoa per a totes les tripulacions, que tindrà lloc després de la celebració de la cerimònia de lliurament de trofeus, a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Port de Pollença.

La regata rep el suport de l’Ajuntament de Pollença des de ja temps enrere, va començar la seva col·laboració ja en el 2010, ara fa ja 14 anys ininterromputs de col·laboració.

La regata és puntuable per al campionat de Catalunya d’Altura, de Solitaris i de tripulacions A2, i també ofereix la possibilitat de participar en la categories Promoció, per a vaixells sense ràting ORC i en Training per a vaixells escola o de charter.

Les regates d’altura que organitza la entitat són:

  • La ruta de la Sal- Sitges, Dènia y Andraxt a Sant Antoni, Eivissa
  • Gran Prix del Atlántico, Lanzarote-Caribe
  • Regata Bahia de Pollença
  • Regata Sitges-Ciutadella
  • La ruta de la Tramuntana, el Balis- l’Escala
  • Golden Cup Barcelona, Barcelona-Dragonera-Barcelona
Nota de Premsa de l’Ajuntament de Pollença
Antoni Cànaves, regidor de l’àrea d’impuls Econòmic i Turisme de l’Ajuntament de Pollença
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button