Cala Sant VicençMunicipi

Finalitzades les obres de rehabilitació del camí de Coves Blanques

La iniciativa es va proposar el passat mes de gener i ara, arribant a mitjan agost, s'han finalitzat

Les obres de rehabilitació del camí de Coves Blanques, també conegut com el camí dels Presos, ja han finalitzat. A Som Pollença, ús explicàvem el passat mes de gener que l’Ajuntament prenia la iniciativa per rehabilitat el camí. Durant aquests mesos, s’han trobat obstacles, com haver d’estar pendents de l’autorització dels nous propietaris, els germans britànics multimilionaris Reuben. Finalment, arribant a mitjans d’agost les obres ja han acabat.

A través d’una nota de premsa, des de l’Ajuntament expliquen que la recuperació s’ha fet seguint les tècniques de construcció tradicionals de paret seca, sense cap tipus de ciment, i han anat a càrrec d’un marger que compta amb més de trenta anys d’experiència.

El cost total del projecte, que es va adjudicar per licitació pública a l’empresa PAESMA, ha estat 35.695,00 euros, IVA inclòs, quantitat sufragada per l’Ajuntament de Pollença en col·laboració amb el departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca. 

Les tasques, que s’havien de dur a terme en col·laboració amb altres institucions, finalment, i “atesa la passivitat d’aquestes”, les ha duit a terme el Consistori, que el passat mes de gener va decidir afrontar el projecte de reforma de manera urgent arran de la importància i el valor etnològic i patrimonial del camí.

El camí, que forma part del catàleg de camins municipals de l’Ajuntament, és un dels més transitats pels senderistes i per això ha d’estar en condicions òptimes, han recordat des de l’Ajuntament

Tal com ja va dir el batle en el seu moment, “el nostre objectiu és la recuperació del paisatge agrícola i del seu entorn, així com la neteja i la conservació dels espais que per les seves característiques necessiten atenció especial com, en aquest cas, el camí de Coves Blanques”.

El camí de Coves Blanques va ser construït entre 1940 i 1942 per centenars de presos republicans represaliats pel règim franquista i usats com a mà d’obra esclava en multitud d’obres militars.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X