Cala Sant VicençMunicipiPollença

Coves Blanques, la nova propietat dels germans britànics multimilionaris Reuben

La considerada segona família britànica més rica ja compta amb més de mil hectàrees en propietat a l'illa de Mallorca

Segons fonts directes de la transaccció; els germans Reuben, la segona família més rica del Regne Unit, s’haurien convertit en els nous propietaris de la finca de Coves Blanques. La possessió, de gran valor històric i patrimonial, es va posar en venda i arrel d’algunes rehabilitacions municipals pendents, l’Ajuntament va ser informat de l’existència del procés de compra. Una informació que publicàvem a SomPollença el passat més de març.

El consistori ja ha iniciat la comunicació amb la part compradora per tal d’establir el vincle adequat per continuar endavant amb diverses actuacions pendents a la finca; com la rehabilitació del Camí dels Presos o la realització de la cursa popular Sant Vicenç-Coves Blanques. “Esperam establir una bona relació i continuar endavant amb les actuacions municipals pendents a Coves Blanques”, ens ha explicat el batle, Tomeu Cifre.

L’Ajuntament cerca establir comunicació amb els compradors per tal de culminar els projectes municipals pendents

Pel moment, l’Ajuntament no ha conseguit parlar directament amb els germans Reuben però sí ho ha fet a través de l’intermediari inmobiliari, que s’encarregarà de transmetre el missatge als nous compradors. Així mateix, amb aquesta nova possessió pollencina, els milionaris britànics arribarien ja a més de mil hectàrees en propietat a l’illa de Mallorca.

La finca, que compta amb dues parcel·les de 270 i 21 metres quadrats, es troba molt a prop del nucli urbà i és una zona de gran reminiscència històrica. El Camí fou construït entre els anys 1940 i 1942 pels presos republicans; fet que va provocar que l’Ajuntament aixecàs al 2005 un monolit en el seu record.

Les actuacions pendents a Coves Blanques

L’Ajuntament de Pollença prenia la decisió, aquest passat mes de gener, de rehabilitar integralment l’anomenat Camí dels Presos de Cala Sant Vicenç (Camí de Coves Blanques). Un compromís adquirit després d’uns anys d’intent d’acord entre diverses institucions i la demanda dels veïnats i excursionistes de la zona. L’actuació, d’uns 30.000€ de pressupost, estava pendent de l’autorització de la propietat de la finca per a dur-se a terme.

Arrel d’un anterior plenari, es va afegir el risc que suposava per als visitants dos clots existents a la zona; unes obres pendents per garantir la seguretat que es varen incorporar al llistat de tasques municipals. El Camí de Coves Blanques, de gran valor històric i patrimonial, no es regeix per la propietat de la finca però sí és necessari el consentiment per tal de dur a terme les obres, ja que es requereix el pas de treballadors i vehicles especialitzats.

Una possibilitat de compra pública que desapareix

El consistori pollencí no havia realitzat mai una proposta ferma de compra d’aquest espai però si lamenta ara que, per part del Govern Balear, no s’hagi contemplat coma opció per a la inversió de fons destinats a recuperar patrimoni. “Trobam que aquesta sí podria haver estat una opció interessant per al Govern Balear a causa de la seva proximitat al nucli urbà i l’interès cinegètic i excursionista de la zona, més que Fartàritx que es troba en pitjor estat; però no entrarem a valorar transaccions privades”, ha explicat el batle.

Pel moment, sembla que el canvi de propietat ja és una realitat i l’Ajuntament de Pollença ha contactat amb els nous propietaris, els germans Reuben, per tal de completar les obres pendents i la rehabilitació del camí garantint la seva conservació i la seguretat per als nombrosos visitants d’aquest àrea.

Mostra més

Alba Gonzalez

Corresponsal de La Sexta a les Illes Balears. Present a IB3 Televisió. Colabor amb Som Pollença. El periodisme és la meva vida. Amant de la realitat i les persones. Fan de la filosofia vital.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X