Cala Sant VicençMunicipi

L’Ajuntament pren la iniciativa per a rehabilitar el camí de Coves Blanques

Ha decidit fer la passa després d'anys d'insistència i davant la passivitat de les institucions encarregades

L’Ajuntament de Pollença, després de la gran insistència del mateix, de l’Associació de Veïns de Cala Sant Vicenç i del seu president, Xisco Mas, ha decidit afrontar el projecte de rehabilitació del camí de Coves Blanques, un camí que fou construït entre 1940 i 1942 per centenars de presos republicans represaliats pel règim franquista que eren utilitzats com a mà d’obra en obres militars.

El batle del municipi, Tomeu Cifre, ha assegurat que aquesta insistència ve des de fa anys, quan l’adequació del camí s’havia de fer en col·laboració amb diverses institucions que han mostrat certa passivitat davant el tema. És per això que l’Ajuntament ha decidit prendre la iniciativa i arreglar el camí, el qual té un valor etnològic i patrimonial important.

“És un tram molt transitat per excursionistes i no està en les millors condicions. Per això, també es pretèn recuperaar el paisatge agrícola i el seu entorn, netejant i conservant els espais de la zona”, ha explicat Cifre.

L’Ajuntament costejarà el projecte en col·laboració amb el Consell de Mallorca, el cost del qual ascendeix a 27.830€ i es farà mitjançant la tècnica de paret seca, seguint els criteris de marges i parets.

Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

  1. Bona iniciativa per a que no es malmeti més aquest camí construït per presos republicans. Queda pendent encara el tema del nom del carrer que hi dona accès, i que impacta moltissim que sigui justament el de Ruiz de Alda, un dels fundadors de Falange, en ple 2021. Ja es va denunciar aquest fet fa anys i encara segueix igual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X