CulturaGastronomiaMunicipi

El producte local de Pollença: Sostenible i de qualitat

L’impuls del comerç local a Pollença està assegurat des de la creació de l’Àrea de Comerç Local de Pollença el 2015. En aquest sentit, ahir tingué lloc la presentació, per part de l’Ajuntament, d’un vídeo promocional de l’impuls i la importància de donar prioritat a la producció de mercaderies de Km.0.

Duita a terme la seva visualització a l’Hotel ‘El Vicenç de la Mar’, a la Cala Sant Vicenç, la promoció d’aquest vital impuls econòmic girava en torn als següents eixos:

L’estreta relació entre els productes primers i la utilització dels mateixos per convertir-los en un paquet final. Per exemple, el mateix Santi Taura, reconegut cuiner mallorquí amb arrels pollencines i soci de l’Hotel ‘El Vicenç‘, posà en valor l’estreta relació entre productors i professionals de l’alta cuina.

Sense els productes locals i de qualitat que els fan arribar els productors de mallorca, els viatges gastronòmics al millor de les nostres terres que oferim, no serien possibles.

D’altre banda, dos dels altres eixos fonamentals que es relacionaren ahir en la presentació d’aquest curtmetratge foren la sostenibilitat i la col·laboració público privada.

El batle de Pollença, Martí March, així com el regidor d’impuls econòmic Antoni Cànaves destacaren en l’espai que se’ls concedí per dir unes paraules la importància a dia d’avui de minimitzar la petjada mediambiental. Consumir els productes locals i potenciar la seva qualitat és sinònim de reduïr el cost energètic de la importació, alhora que, en un món tan globalitzat i on la producció de matèries primeres i aliments està tan determinada per els mandats de les institucions internacionals, esdevé un privilegi ser capaços de gaudir de certa sobirania alimentària en un espai tan reduït com és Mallorca.

Així mateix, per poder afavorir la producció local i artesanal de productes alimentaris, tèxtils, ornamentals, etc. esdevé fonamental, recalcà Martí March, la col·laboració público-privada mitjançant la qual des de les institucions s’ajuda i afavoreix els productors locals, destacant per a ell els joves emprenedors i instàncies encara no consolidades.

Tant productors com els representants de l’actual equip de govern reconeixeren i agraïren a Maria Buades, antiga regidora, per l’empenta que fou capaç de donar-li a aquesta àrea.

Nicolau Cerdà Pons, de Formatges Tramuntana, volgué recalcar referent a Pollença que no és sols el sol i la platja allò que Pollença pot oferir, sinó que gaudim d’uns productes singulars i de qualitat a nivell alimentari i artesà que complementa un atractiu turístic que converteix el municipi en únic.

La relació entre els productors i l’ús dels seus fruits per a poder donar-los encara una altre volta de fulla quan, com a producte final, veim un espai gastronòmic on s’ofereix un servei final que amalgama tant els productes tèxtils i ornamentals produïts al municipi com els productes alimentaris que del nostre indret podem extreure. En aquest moment final d’oferta comercial pot apreciar-se la singularitat, qualitat i bellesa úniques d’allò que podem dir genuïnament que és d’aquí.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button