Eu MollMunicipi

Trofeu Cormorán, una oportunitat per veure autèntiques ‘joies de la mar’

Un any més torna a la badia de Pollença l’antic Trofeu Juan i Anne. A dia d’avui, Trofeu Cormorán. Demà, a les 15.00h unes 50 embarcacions ja estaràn navegant la costa pollencina.

Val a dir que aquesta competició és sobretot una exhibició que fa les delícies dels amants de la mar com als espectadors menys aficionats, i és que no sols és un gust pels primers gaudir de les habilitats de navegació sinó que és també pels segons una exposició d’història viva. D’unes naus centenàries que, a més a més enguany, procedeixen de diversos punts d’Europa.

Amb una intenció internacionalitzadora, el RCNPP i els organitzadors del trofeu han volgut atreure vaixells no només nacionals. És quest motiu pel qual s’han triat aquestes dates. Unes dates intermèdies entre el trofeu de Palma de vela clàssica de la setmana passada i la Copa del Rei de clàssics de la setmana vinent a Maó.

Així, s’ha aconseguit reunir un total de 50 naus entre les quals s’hi trobaràn 15 vaixells clàssics o d’època.

Una oportunitat per veure autèntiques ‘joies de la mar’

Joan Pizà, organitzador de les regates per part del RCNPP, ha explicat la oportunitat que representa per als qui gaudeixin de la mar o per al públic en general de poder veure aquestes embarcacions clàssiques.

Màstils de fusta que són autèntiques relíquies. Per exemple, hi trobarem naus que arriben d’altres ports de la mediterrània com França i Italia. Alguna d’elles fou construïda el 1900 i d’altres, com el ‘Bárbara’ italià, compleix aquest mateix any 100 anys de navegació.

Per això, l’esdeveniment és una oportunitat única per veure d’aprop aquestes naus. Els millors moments per apropar-se al Club Nàutic per apreciar-les seràn el divendres al matí o el capvespre passades, aproximadament, les 19.00h de l’horabaixa. Quan els vaixells ja haguin retornat de navegar.

Així mateix, també romandràn a port tot el dissabte al matí.

Vaixells i itineraris

Les 50 embarcacions faràn distints recorreguts per la badia depenent de les seves característiques. En la primera prova, els vaixells clàssics faràn un recorregut coster per la badia. I, per la seva banda, els de classe ‘Fly Fifteen’ i creur R.I faràn un recorregut depenent de la direcció del vent; barlovento-sotavento.

Ja el dissabte, faràn la típica prova costera d’anada i tornada del Port de Pollença a Aucanada. Finalment, el mateix dissabte es procedirà a fer l’entrega de trofeus a les 19.00h.

Trofeo Cormorán 2021 – 2 – RCNPP – 24 ago 2021 – Tomàs Moya
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button