Eu MollMunicipi

Preocupació pel descens de captures de peix i llagosta

Demà començen les festes de Sant Pere al Moll, patró dels mariners. Aquest sant, però, no està acompanyant del tot als confrares de la confraria del Pescadors del Moll.

Avui a Ràdio Pollença, el patró major de la confraria; Joan Suau, ha comentat a una entrevista que el nivell de captures ha disminuït notablement. Si bé el tema de l’entrevista era el programa de festes, en haver-se-li demanat pel dia a dia dels pescadors, s’ha mostrat preocupat.

Com ja vam explicar des de Som Pollença, molts pescadors es veuen perjudicats per la recent crisi del petroli combinada amb noves mesures restrictives en quant a la pesca.

Per la seva banda, el patró major ha destacat que a banda d’aquestes circumstàncies, les captures han disminuït molt respecte altres anys. No només a pollença, sinó a nivell balear. Apuntant a la possibilitat que sia a causa de l’augment de les temperatures, el fet és que s’agafa menys peix i menys llagosta.

Joan Suau ha recalcat la importància de fer un estudi detallat de la situació en que es troben les nostres aigües.

Potser l’augment de les temperatures ha augmentat el cicle de reproducció d’animals com la llagosta

Apunta Joan Suau

El senyor Suau considera que abans d’afegir normatives noves que poden perjudicar la vida socio-econòmica del sector pesquer, s’haurien d’estudiar les condicions i l’aptitud d’aquestes mesures.

Recalca, a més, que ni el govern balear ni espanyol inverteix els diners suficients a aquests tipus d’estudis per conèixer millor les noves condicions climàtiques i poder adaptar-mos-en millor.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button