MunicipiSalut

“Quan la regidora es va vacunar, ja no visitava el centre de forma habitual”

Segons els treballadors de la residència Sant Domingo, Francisca Cerdà realitzava tasques quasi diàriament dins el despatx del centre però aquestes visites minvaren molt quan la pandèmia es va agreujar.

És una de les claus de la polèmica vacunació de la regidora de Benestar Social i Emser, Francisca Cerdà. La regidora treballava sovint dins la residència però, segons alguns treballadors, ja no visitava l’interior del centre de forma habitual. Per això, molts es demanen ara per qué es va incloure a la regidora quan no era obligatori ni estava indicat als protocols de Salut. En tot moment, la possibilitat de vacunar-se o no corresponia individualment a cada membre.

A la llista de vacunació es va incloure tant als treballadors fixes com als serveis externalitzats; com podria ser el de perruqueria. Fonts properes al centre asseguren que, una vegada confeccionada la llista, es va demanar un a un el consentiment per la vacunació. Rebre la vacuna era opcional, encara que des de la direcció de la residència, es recomanava fer-ho per així aconseguir immunitzar i protegir al màxim als usuaris més vulnerables. 

En aquests moments, cinc treballadors continuen sense vacunar per decisió pròpia. Un fet que demostra que en cap moment va ser obligatori per als membres de la llista vacunar-se. Respecte a la feina diària de la regidora, els treballadors afirmen que es preocupava molt pel benestar dels usuaris i que la seva presència era molt freqüent dins les dependències de direcció; encara que també asseguren que, una vegada va augmentar el risc de contagis, la presència de Cerdà va anar minvant. Per tant, en el moment de rebre la vacuna, malgrat continuava amb la seva tasca al despatx extern, no visitava l’interior del centre de forma habitual.

En cap moment, vacunar-se va ser obligatori per als membres de la llista

En la primera ronda de vacunes, duita a terme el passat dia 30 de desembre, es va vacunar a 20 usuaris i 28 treballadors. Una xifra que va augmentar a 33 en la inoculació de la segona dosi el passat dia 20 de gener. D’aquests 33, 17 eren treballadors no sanitaris. Segons l’explicació del director, el desequilibri de xifres es deu a que alguns treballadors no varen decidir posar-se la vacuna fins més endavant. De fet, alguns esperen encara la segona dosi. Així i tot, entre un 88% i un 90% dels presents compten ja amb certa garantia d’immunització. 

Un altre dels punts calents de la qüestió resideix en per qué no es va informar de les persones no sanitàries incloses en la llista que s’havien vacunat amb la primera dosi el mes de desembre; ja que fins i tot, la regidora ho va negar quatre dies abans de fer-ho públic a la roda de premsa que va organitzar el consistori. L’oposició demana el cessament de la regidora mentre l’Ajuntament defensa que es varen seguir tots els protocols.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button