MunicipiPolítica
Destacat

La regidora de Serveis Socials de Pollença, vacunada de Covid-19

L'oposició i membres de l'equip de govern reaccionen a la vacuna de Cerdà

Francisca Cerdà, delegada de Benestar Social, Residència i EMSER, ha admès aquest matí a una roda de premsa que s’ha vacunat de Covid-19. La regidora ja hauria rebut les dues dosi pertinents per fer-la efectiva.

La polèmica va explotar el passat dijous al Ple ordinari de gener, on el batle, Tomeu Cifre, va afirmar haver-se sotmès a proves PCR de manera “periòdica” i sufragades pel “sistema públic”, de la mateixa manera que la regidora. A la vegada, va defensar rotundament que no havia estat vacunat contra el coronavirus, afirmació de la que no va fer extensiva a la regidora. Aquest detall va obrir la caixa de les suposicions i ha obligat a l’equip de Govern a convocar una roda de premsa aquest mateix dilluns matí per aclarir tots els extrems.

La regidora ha explicat que la seva vacunació estava prevista dins la llista autoritzada per Salut Pública i que es va decidir així pel seu “treball constant i diari dins la residència”. Per part seva, el batle, Tomeu Cifre, ha explicat que “tot el personal que entra a la residència, tant sanitari com no sanitari és convenient que es vacuni per la seva feina diària”. A més, ha explicat que quan se li va proposar a ell, va “renunciar, per qüestions mèdiques personals” i altres motius.

Quant a les PCR realitzades, Cifre ha explicat que quan ell i la regidora se les han fet no s’han “saltat cap coa” i ha insistit diverses vegades en què “no hi ha hagut cap tracte de favor. Un tracte de favor hauria estat que jo hagués cedit la meva vacuna a un familiar directe”.

Enquesta

Què opines? Hauria de dimitir la regidora de Benestar Social per haver-se vacunat de #Covid19?

Les reaccions de l’oposició

Miquel Àngel March (Junts Avançam), portaveu de l’oposició, ens ha contat que la dimissió de Cerdà “ha de ser imminent. O bé, el cessament de la regidora de l’Ajuntament”. A continuació:

Miquel Àngel March, opina sobre la situació

Des de Podem Pollença, han expressat a les seves xarxes socials el seu “rebuig, decepció i condemna més ferma a aquesta actuació”. A més, han afegit què aquest fet “hauria de provocar automàticament la seva dimissió”. El portaveu del grup, Michael Muller, ens ha explicat quin és el seu sentiment davant la notícia:

Michael Muller, referent a la vacuna de la regidora

Des d’Alternativa Per Pollença, també han mostrat el seu desacord. A les seves xarxes socials, han esmentat que “no sols han tengut la cara d’aprofitar-se del seu càrrec per vacunar-se i fer-se PCR‘s sino que a més han mentit a cara alta, tant a la premsa, com a la Comissió Informativa prèvia al ple”. A més, des del partit estimen que cal que “tant el batle com la regidora dimiteixin”.

Reaccions del membres de l’equip de Govern

David Alonso

David Alonso (PP) “El protocolo nos gustara mas o nos gustara menos pero es el se ha aplicado a cabo en la residencia de Pollença”

Josep Marquet (El PI), regidor de cultura i educació, també ens ha contat que en pensa sobre aquesta polèmica vacuna. Escolta’l a continuació:

Josep Marquet, referent a la vacuna de la regidora
Andrés Nevado

Andrés Nevado, delegat del Moll i primer tinent de Batle, també ens ha explicat què en pensen des d’Unió Mollera Pollencina. Escolta’l:

Andrés Nevado, sobre la vacuna de la regidora

AMPLIAREM INFORMACIÓ

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button